Nijkerk vastgelegd op ansichten

19 februari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Arjen Gerritsma/Graphic Sound heeft een serie van 18 ansichtkaarten gemaakt van kenmerkende gebouwen en plekken in de gemeente Nijkerk. De ansichten zijn ook een 'collector's item', want de achterkant is voorzien van het logo Nijkerk 600 jaar.

door Belinda van der Horst

Gerritsma ziet men geregeld met zijn fototoestel in de aanslag om officiële gelegenheden en bijzondere momenten vast te leggen. Naar schatting heeft hij inmiddels 75.000 foto's gemaakt. ,,Daardoor wordt de indruk gewekt dat ik fotograaf ben, maar ik doe meer dan alleen fotografie. Ik heb een bureau voor Public Relations en grafische vormgeving. Ik ondersteun bedrijven bij hun commerciële activiteiten en ontwerp ondermeer huisstijlen, websites, folders, brochures en belettering'', vertelt hij.

Arkemheense polder

,,Er is veel vraag naar ansichten van Nijkerk. Daarbij heb ik mezelf afgevraagd: wat vinden de mensen mooi? En, wat vind ik zelf leuk? Er was in het bijzonder vraag naar ansichten van oude gebouwen en de Arkemheense polder''. Deze zijn dan ook in de serie opgenomen. Gerritsma gaat graag de natuur in om te ontspannen en te fotograferen. ,,In de Arkemheense polder heb ik een foto gemaakt van een raaf, dat is heel bijzonder. In Nederland komen er maar een paar honderd voor. En ik heb een foto gemaakt van een grutto die een koe wil aanvallen. Ook heb ik een foto van een witte reiger met zonlicht op zijn vleugels zodat ze doorschijnend lijken''. Deze beelden zijn terug te vinden op de ansichten.

Uiteraard is de 'Mooiste toren van Nederland', de Grote Kerk, ook in de serie opgenomen evenals een kerk in Nijkerkerveen en Hoevelaken. Van Driedorp is er een ansicht van landschappen en van Appel Korenmolen 'De Hoop'. Daarnaast is van het Plein, Stoomgemaal Hertog Reinout, jachthaven De Zuidwal, De Salentein en de Nijkerkse Sleepbootdagen een ansicht gemaakt.

De ansichten zijn ook een 'collector's item', want de achterkant is voorzien van het logo Nijkerk 600 jaar. Volgend jaar zijn de ansichten ook te koop, maar dan zonder logo. De ansichten zijn verkrijgbaar bij boekhandel Roodbeen, Den Hertog en Bruna. Roodbeen heeft de complete serie in het assortiment.

Expositie

Van 21 juni t/m 3 juli houdt Gerritsma een foto-expositie op de zolder van het bezoekerscentrum Arkemheen in het Stoomgemaal Hertog Reijnout. De opening van zijn eerste expositie wordt verricht door burgemeester Gerard Renkema.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie