KvK-bestuurslid en zakenman Gerard van den Tweel: 'Ondernemersplein is een aanrader'

18 februari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Met de voorgenomen integratie van de Kamers van Koophandel en Stichting Syntens tot één zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) komt er per 1 januari 2014 één digitaal loket voor ondernemers: het Digitale Ondernemersplein. Daarnaast worden er fysieke Ondernemerspleinen opgezet waar aanvullende dienstverlening plaatsvindt. ,,Een uitstekende ontwikkeling'' vindt de Nijkerkse zakenman Gerard van den Tweel, die deel uitmaakt van het algemeen bestuur van de KvK Gooi-, Eem- en Flevoland. ,,Wij hebben in onze regio in 2011 het spits afgebeten met deze werkwijze en we zijn zeer tevreden over de resultaten.

Het paradepaardje van de KvK Gooi-, Eem- en Flevoland is Ondernemersplaza, een inspirerende en unieke ontmoetingsplaats voor ondernemers in de regio Amersfoort. Een plek waar ondernemers niet alleen andere ondernemers ontmoeten en inspiratie opdoen, maar waar men ook snel en makkelijk zaken kan regelen, vergaderen en flexwerken.

Ondernemersplaza, dat is gevestigd op de begane grond van het KvK-gebouw in Amersfoort, is een samenwerkingsverband tussen onder anderen Gemeente Amersfoort, de KvK, Belastingdienst, Word Trade Center Almere Area location Amersfoort, Task Force Innovatie en Qredits. Door het delen van kennis en ervating wil men ondernemers snel en volledig van dienst zijn. Daarnaast worden themabijeenkomsten georganiseerd waarin interessante ontwikkelingen onder de aandacht worden gebracht en waar ondernemers de gelegenheid krijgen om van elkaar te leren. Op verschillende momenten in de week zijn adviseurs van de afdelingen Economie en Sociale Zekerheid van de gemeente Amersfoort werkzaam in Ondernemersplaza. Zij kunnen ondernemers informeren over diverse onderwerpen zoals huisvesting, netwerken en starten vanuit een uitkering. Als het nodig is kunnen zij ondernemers doorverwijzen naar collega's van andere afdelingen of een afspraak voor hen maken.

,,Ondernemersplaza is een geweldige plek waar eigenlijk veel meer mensen gebruik van zouden moeten maken'' meent Van den Tweel. ,,Er is een toenemend aantal ZZP-ers in Nederland en in onze regio, die ik zou willen aanraden om vooral meer gebruik te gaan maken van Ondernemersplaza. Of het nu gaat om accountancy, juridische zaken of belastingen; alle informatie is hier onder één dak te verkrijgen. Onbekend maakt vaak onbemind en alle ondernemers zouden hier gewoon eens een kijkje moeten komen nemen.''

Met de inmiddels in gang gezette reorganisatie van de Kamers van Koophandel en Syntex gaan er op verschillende plekken in Nederland meer van dit soort fysieke Ondernemerspleinen komen. ,,In onze eigen regio zijn we in elk geval al bezig met het opzetten van dit soort ontmoetingsplaatsen in Almere en Lelystad'' zegt Van den Tweel, die er alle vertrouwen in heeft dat de modernisering van de KvK's in Nederland uiteindelijk de dienstverlening aan de ondernemers alleen maar ten goede zal komen.

Meer informatie over Ondernemersplaza kunt u vinden op de website www.kvkondernemersplaza.nl.

advertentie
advertentie