Nieuw: Cursus hardlopen in Hoevelaken

18 februari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/HOEVELAKEN - Hockeyclub Hoevelaken en Atletiek Vereniging Nijkerk komen samen met iets nieuws: een cursus hardlopen. Na een eerdere, succesvolle, pilot kun je je nu opgeven om te leren hardlopen, onder de bezielende leiding van ervaren en gediplomeerde looptrainers van Atletiek Vereniging Nijkerk. De training is vooral bedoeld voor beginnende lopers en lopers met weinig hardloopervaring.

Gedurende een periode van tien weken wordt eenmaal per week ongeveer anderhalf uur onder begeleiding hardgelopen. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij een goede warming-up en cooling-down, loopscholing en looptechniek. De cursus is gericht op een ontspannen manier van lopen, die energiezuinig, minder belastend en daardoor ook minder blessure gevoelig is. Het accent ligt vooral op de techniek en minder op afstand en tijd. Afstand en tijd komen dan vanzelf. Iedereen kan meedoen aan deze cursus. Naast de looptraining op zondagmorgen krijgen deelnemers een schema mee met de training die door de week zelf moet worden gedaan.

Aan het eind van deze cursus, op 1 juni, vindt er in Nijkerk een groots hardloopevenement plaats in het kader van Nijkerk 600. Het zou geweldig zijn als (een deel van) deze groep dan 5 kilometer kan hardlopen in eigen tempo en aan dit unieke evenement mee kan doen.

Wat: Cursus hardlopen voor beginners en lopers met weinig hardloopervaring. Wanneer: Vanaf zondag 10 maart 2013 gedurende 10 weken. Waar: Het programma start en eindigt bij MHC Hoevelaken, Weidelaan 31. Tijd: Zondagmorgen van 10.00 tot ongeveer 11.30 uur. Kosten: 50 Euro voor 10 weken, contant te voldoen bij de eerste les. Uiterlijke inschrijving: Zondag 3 maart. Geef je op bij Margreet van Breemen via bestuur@mhch.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie