Juustem portretteert: 'Mandy aan tafel'

18 februari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - 'Mandy aan tafel' vindt plaats op 23 maart 2013. Iedereen kan iemand uitnodigen bij hem of haar thuis. Hoe veel mensen, hoe laat en wat je klaarmaakt, dat maakt niet uit. Het gaat om de ontmoeting. In Juustem, het lokale televisieprogramma van OmroepN is van 23 februari tot en met 1 maart 2013 de diepere gedachte achter 'Mandy aan tafel' te zien.

Te zien is hoe je eenvoudig je 'onbekende bekende' plaatsgenoten kunt uitnodigen en wat hiervan het effect is. Voor deze gelegenheid zijn 'treinvrienden' uitgenodigd met wie regelmatig op het perron en in de trein gesproken wordt, maar die men verder niet zo goed kent. Te zien is hoe je mensen uitnodigt, welke voorbereidingen voor het eten nodig zijn en hoe de sfeer aan tafel was. In dit portret neemt Lida Naber, voorzitter van de Stichting Mandy aan tafel de kijker mee en vertelt zij wat de diepere bedoeling van 'Mandy aan tafel' is. Kort samengevat: Niet altijd vasthouden aan je 'vertrouwde' groepje vrienden, ook eens iemand anders durven uitnodigen, meer omzien naar elkaar en waardering voor 'het goede der aarde'.

Juustem is elke avond te zien op Omroep N om 20:45 uur en vrijdagavond om 22:00 uur. Ook is het te bekijken via www.juustem.nl of via de kanalen: UPC-kabel (analoog): 256 MHz, kanaal S14+, en via Kanaal 557 van KPN Glasvezel, Tweak Glasvezel of Plinq Glasvezel. Het kanaal voor OmroepN van Lijbrandt Glasvezel is 2028.

Informatie- en uitnodigingskaarten zijn te vinden bij:

Bloemist Pondeosa, Boekhandel Roodbeen, Beeldschoon (Kleterstraat), Hoda, Eko Plaza, de Goudrenet, Bakker Bart, De Kaasspecialist, Laurene Mode, Drogisterij Bert Engel, De Postkamer en de Bibliotheken in Nijkerk en Hoevelaken en Albert Heijn aan de Frieswijkstraat in Nijkerk.

Mensen die op 23 maart een tafel organiseren en zich via www.mandyaantafel.nl aanmelden ontvangen een uitnodiging voor een workshop. Hier ontvangt men tevens een goodiebag met producten en kortingsbonnen.

advertentie
advertentie