Voorleeskampioenen bekend

17 februari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Sandra van de Baan van de Rehobothschool en Aniek de Witt van OBS Corlaer zijn de winnaars van de kwartfinales van de Nationale Voorleeswedstrijd geworden. Beide meisjes zijn leerlingen van groep 8 en voorleeskampioen van hun school. Zij mogen op 20 maart meedoen met de halve finale in Ermelo.

Sandra las op 12 februari een indrukwekkend fragment voor uit ,,Geen keus'' van Hans Mijnders. Dit boek gaat over een meisje dat gepest wordt. Zij wil een einde aan haar leven maken. Het was doodstil toen Sandra voorlas.

Aniek won de kwartfinale van 14 februari door een grappig stukje voor te lezen uit ,,Operatie zeer ernstige ramp'' van Tosca Menten. De aanwezigen moesten lachen om de witte muizen, die in een klaslokaal opdoken.

Alle deelnemers kregen een oorkonde en een boekenbon. Hun leerkrachten kregen een boek van Boekhandel Roodbeen als dank voor het stimuleren van het voorlezen. Mede dankzij hun inspanningen konden de voorleeswedstrijden worden gehouden.

De kwartfinales werden op 12 en 14 februari gehouden in de bibliotheek van Nijkerk. De deelnemers wonen in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. Er deden 10 meisjes en 2 jongens mee.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen en Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. De wedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De basisscholen organiseren voorleeswedstrijden voor groep 7 en 8 op hun school. De kwartfinales, halve finales en provinciale finale worden georganiseerd door medewerkers van de Openbare Bibliotheken en de Provinciale Bibliotheek Centrales.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie