Verlies voor sc Hoevelaken

17 februari 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Tijdens de tweede herstart in 2013 is Hoevelaken er niet in geslaagd één of meer punten aan het conto toe te voegen. In Amersfoort bleek asc Nieuwland te sterk. Na een 0-0 stand bij rust werd het uiteindelijk 2-0 voor de equipe van Henk van Zoeren. Nieuwland is daarmee de eerste ploeg in de competitie, die zes punten van Hoevelaken weet te pakken.

Na afloop van de wedstrijd kon er voor Hoevelaken slechts één conclusie worden getrokken: een maatje te groot. Vooral in de tweede helft had Hoevelaken aanvallend niets in te brengen. In die doorgang kreeg Hoevelaken in de slotfase een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, maar met deze ene mogelijkheid wisten de mannen van Jan van den Heuvel niets te doen. Wat dat betreft viel er in de eerste helft meer in het strafschopgebied van Nieuwland te beleven. Al na 40 seconden kopte Peter van der Weerd op doel, maar de bal was een eenvoudige prooi voor de verbaal nadrukkelijk aanwezige doelman. Daarnaast deelde Hoevelaken nog wat speldenprikken uit, maar in de rest van de wedstrijd was het vooral Nieuwland, dat de klok sloeg. De mannen uit de Keistad waren voetballend beter, speelden een beter positiespel en waren ondertussen ook nog bij machte, om Hoevelaken niet te laten voetballen. Met wat kunst en vliegwerk wist Hoevelaken met een brilstand de rust te bereiken, want veel vloeiende combinaties vielen er aan de kant van de rood-witten, die weer in het vieze lichtblauwe tenue speelden, niet te noteren. Er waren te weinig lopende mensen en de mensen die wel een looplijn lieten zien, werden niet gezocht of niet gezien. Kortom, voor Hoevelaken viel er weinig te halen en toen Mick Bos een kleine twintig minuten voor tijd kansloos was op een afstandschot, was de wedstrijd gespeeld. Ver in de extra tijd werd het zelfs nog 2-0, in een periode dat Hoevelaken nog wel probeerde aan te dringen, maar daar niet de kans voor kreeg.

Opstelling: Mick Bos; Mark Buitink, Peter van der Weerd, Raymond Buis, Pascal de Jong; Vincent van Vliet, Jesper Breuers, John Kok (80. Tim van Soeren), Michel van de Bunt; Jan Weyn, Ruud Kassenaar (75. Erik van de Lagemaat).