UVV Nijkerk neemt afscheid van Tiny Tijmense

30 januari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Na 20 jaar gastvrouw te zijn geweest bij UVV Nijkerk vindt Tiny Tijmense het tijd om het stokje over te dragen aan een jongere generatie.

,,Ik ben via UVV als vrijwilliger begonnen bij de Binnentuin voor dagbesteding voor thuiswonende ouderen," laat Tiny weten, ,,Toen de woonzorgcentra bepaalde werkzaamheden zelf gingen organiseren, ben ik overgestapt naar de soos van UVV en later naar de koersbalgroep. Dat is een heel gezellige groep. De deelnemers vinden het jammer dat ik weg ga. Ik heb ze wel verwend, hoor. Officieel krijgen de deelnemers twee kopjes koffie op een ochtend. Dat is inbegrepen in de maandelijkse contributie. Maar als ik koffie over heb, schenk ik het liever uit dan dat ik het in de gootsteen weg gooi."

Haarlemmerolie

,,Een gastvrouw is er niet alleen voor de koffie. Je ontvangt de gasten en helpt de mensen die hun jassen zelf niet meer zo goed aan- en uit kunnen trekken. Je zorgt dat alles klaar staat en ruimt na afloop ook weer op. Als iets bijna op is, meld je dat bij de huismeester. Die zorgt er dan voor dat het wordt aangevuld. Als gastvrouw ben je net Haarlemmerolie", grapt Tiny. ,,Je bent overal goed voor."

,,Ik vind het belangrijk om iets voor een ander te doen en tegelijkertijd geeft het me ook een stukje voldoening. Je bent onder de mensen. En ik heb liever wat om handen dan dat ik thuis zit. Je bent nuttig bezig, praat met de deelnemers, werk samen met stagiaires. Maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Het vrijwilligersbestand moet aanjongen" besluit ze op z'n Niekarks.

,,Gelukkig melden zich steeds nieuwe vrijwilligers" gaat Nel Beijer verder. Zij roostert de gastvrouwen en gastheren in.,,Ja, mannen hebben we ook. Niet alleen op kantoor of als chauffeur, maar bijvoorbeeld ook bij de schoonmaakdienst. Die heb ik eveneens onder mijn hoede. Ik regel dat er iedere maandag weer een team klaar staat om ons onderkomen een schoonmaakbeurt te geven. De mannen vraag ik meestal om te stofzuigen en de vrouwen om te poetsen."

Dankzij het werk van deze vrijwilligers kunnen de deelnemers aan UVV activiteiten genieten van een schone en frisse ambiance. Dat verdient een dikke pluim. ,,Het is niet alleen maar werken, we hebben ook tijd voor gezelligheid. We beginnen altijd met koffie en nemen de tijd om even nieuwtjes uit te wisselen. We hebben het leuk binnen ons team. Omdat we met 20 vrijwilligers zijn, is iedereen één keer in de zes à zeven weken aan de beurt om op maandagochtend tussen 9.00 - 10.30 uur de ruimtes schoon te maken. Kunnen de mensen vaker of juist minder vaak, dan hou ik daar uiteraard rekening mee. We kunnen best nog wat meer vrijwilligers gebruiken als gastvrouw/heer en bij ons schoonmaakteam. Wilt u meehelpen, bel dan even naar ons kantoor op werkdagen tussen 9.00 - 11.00 uur, telefoon 033 - 2460115. U bent van harte welkom."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie