Kandidaten Vrijwilligersprijs gezocht

30 januari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De gemeente Nijkerk reikt 6 maart 2013 voor de tweede keer de Vrijwilligersprijs uit. Met de Vrijwilligersprijs wil de gemeente Nijkerk haar waardering uiten voor alle vrijwilligers en anderen inspireren om ook vrijwilligerswerk te doen. Zij is hiervoor op zoek naar vrijwilligers, activiteiten of organisaties die zich het afgelopen jaar hebben onderscheiden vanwege hun bijzondere inzet. Besturen, vrijwilligers en deelnemers van vrijwilligersactiviteiten worden opgeroepen om hun kandidaten aan te melden bij de gemeente Nijkerk met het speciale formulier. Dit kan tot 15 februari!

Drie vrijwilligersprijzen

De Vrijwilligersprijs wordt vanaf dit jaar uitgereikt in drie categorieën. De Inspiratieprijs is bedoeld om de bijzondere inzet van een vrijwilliger te belonen. Iemand met passie en enthousiasme voor zijn of haar werk; echt een onmisbare schakel is. In de categorie Innovatie wordt gezocht naar een vrijwilligersactiviteit die vernieuwend is en bijdraagt aan een toekomstbestendig vrijwilligerswerk. Tot slot is er een Stimuleringsprijs speciaal gericht op jonge vrijwilligers. Hiervoor wordt gezocht naar jonge vrijwilligers of maatschappelijke stagiaires die zich hebben onderscheiden vanwege hun enthousiasme en positieve houding; een voorbeeld zijn voor anderen. Ook vrijwilligersorganisaties die jongeren hebben weten te enthousiasmeren voor vrijwilligerswerk, komen in aanmerking voor de Stimuleringsprijs.

Nominatie en uitreiking

Meld uw kandidaten voor de Vrijwilligersprijs nu aan! Aanmeldingen kunnen worden gedaan tot 15 februari 2013 door het speciale formulier in te vullen en in te leveren bij de gemeente. Informatie over de voorwaarden en aanmelding vindt men op www.nijkerk.eu. Uit de aanmeldingen selecteert een onafhankelijke jury de genomineerden. Per categorie is er een winnaar. De winnaars ontvangen elk een cadeaubon en een geldbedrag, waarvan de winnaar mag bepalen aan welk lokaal initiatief/ goed doel het geldbedrag wordt geschonken. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens een feestelijke uitreiking op woensdagmiddag 6 maart. Iedereen is van harte welkom! Aanmelden is gewenst en kan via gemeente@nijkerk.eu.

De Vrijwilligersprijs wordt georganiseerd door de gemeente Nijkerk en wordt ondersteund door Sigma, Steunpunt Vrijwilligerswerk en het Corlaer College, Accent Praktijkonderwijs en Groenhorst College. Meer informatie vindt u op www.nijkerk.eu.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie