Basketballers uit Nijkerk laten kans liggen in Hoofddorp

28 januari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Met twee gewonnen wedstrijden in het achterhoofd trokken de Spartanen richting Hoofddorp. Net als in de thuiswedstrijd tegen Hoofddorp streden de basketballers uit Nijkerk ook nu weer niet alleen tegen de spelers zelf maar ook tegen het publiek. In Nijkerk was het al een lastige wedstrijd die uiteindelijk met zeven punten verschil in de ,,overtime'' werd gewonnen maar om nu de Hoofddorpers in hun eigen sporthal weer te verslaan zou een moeilijke opgave worden. Dat bleek al in de eerste kwart waar Sparta Nijkerk het spel maar niet naar zich toe kon trekken en ondanks een geslaagde laatste aanval van Sparta werd de eindstand 12 - 9. Met achterstand aan een tweede kwart beginnen was iets wat de Spartenen nog niet veel hadden meegemaakt. Gelukkig bleef het team scherp en met een ringloze driepunter sloten de Spartanen de tweede kwart af en hadden ze de verliespunten uit het eerste kwart weer weggewerkt naar een 26 - 34 voorsprong. Na de rust kwam Hoofddorp toch weer angstig dichtbij en kon Sparta Nijkerk de schade beperkt houden tot een stand van 40 - 44. De thuisspelers roken hun kans en zetten ook in de vierde kwart hun opmars voort om met winst deze wedstrijd te beëindigen. Deze middag zat het er voor Sparta Nijkerk niet in om met nog eens twee wedstrijdpunten naar huis te gaan en moesten ze in BV Hoofddorp dit keer hun meerdere erkennen. De eindstand werd 66 - 59 in het voordeel van BV Hoofddorp. De zeven punten verschil gingen ook dit keer naar de thuisspelende basketballploeg.

Zaterdag 2 februari wordt er thuis gespeeld in Sporthal Watergoor tegen de Harlemlakers uit Amsterdam. Alle support is welkom en de wedstrijd begint om 14.00 uur.