Expositie Grace Home reis in De Haen

27 januari 2013 om 00:00 Nieuws

Jongeren vertellen over hun belevenissen in India

HOEVELAKEN - Een groep van 25 jongeren uit Hoevelaken beleefde de kerstvakantie van hun leven. Zij kozen ervoor om tijdens de feestdagen op te trekken met Indiase weeskinderen. De jongeren hebben een gevarieerd programma samengesteld, waarin zij verslag doen van hun belevenissen in het weeshuis Grace Home in India. De expositie vindt plaats op zaterdag 2 februari in Grand Café en Partycentrum 'De Haen' in Hoevelaken van 14.00 uur tot 18.00 uur.

Bezoekers kunnen samen met de jongeren terugkijken op deze onvergetelijke ervaring. Ook laat de terugblik goed zien wat er in de afgelopen twee jaar met de inzet vanuit Hoevelaken bereikt is. De zaal is vanaf 14.00 uur geopend. Om 14.30 uur en 16.30 geven verschillende jongeren een mondelinge presentatie. De posterexpositie geeft een mooi foto overzicht van wat het team heeft neergezet. Ook worden er doorlopend achtereenvolgens een door de jongeren in India gemaakte film en documentaire vertoond.

Documentaire

De film neemt de bezoeker mee op werkvakantie alsof men de reis zelf meemaakt. Drie jongeren met passie voor circus en filmen hebben ook een documentaire gemaakt. Jessica Hofman heeft met een groep weeskinderen een circusvoorstelling ingestudeerd. Die is door de documentairemakers: Stefan Stitselaar en Bart Roelofs, professioneel vastgelegd. Zij hebben een aantal kinderen apart gevolgd tijdens het verblijf van het team. Het plezier van de kinderen spat van het scherm, evenals de liefde van pastor John en zijn team voor alle 100 kinderen.

Mee op reis?

Met hulp van velen is het weeshuis de afgelopen jaren verder afgebouwd. De presentatie op zaterdag 2 februari laat goed zien dat al die bijdragen meer dan goed terecht komen. Tegelijkertijd met de afronding van de jongerenreis maakt de projectorganisatie ook een begin met de voorbereidingen voor de volwassenenreis dit najaar. Daarmee wil 'de Eshof' ook volwassenen de mogelijkheid bieden om zelf te ervaren wat het betekent om verschil uit te maken voor de ander. Aanmelden voor de volwassenenreis kan tot 10 februari via Gerwin Duine (033 4632324 of mail naar gerwin.esther@hetnet.nl).

Het Grace Home project is een initiatief van de Protestantse Kerk 'de Eshof' uit Hoevelaken. In drie jaar tijd wil deze kerk bijdragen aan de afbouw van het weeshuis en beter onderwijs voor de kinderen. Van meet af aan is het project omarmd door de Hoevelakense gemeenschap. www.gracehome.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie