Nieuwe vrijwilligers bij UVV nijkerk

26 januari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De maatschappij verandert en UVV Nijkerk verandert mee. Denk alleen al aan de wijzigingen op het gebied van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, dagbesteding, ouderenzorg, de bezuinigingen en het verminderen of wegvallen van subsidies. Er worden steeds meer eisen gesteld aan de UVV en aan het aangaan van samenwerkingsverbanden. UVV heeft twee nieuwe vrijwilligers bereid gevonden zich in te zetten om tot verdere professionalisering te komen.

Loek Mallo is toegetreden tot het bestuur met 'automatisering' in zijn portefeuille. Hij is sinds 1969 actief in deze branche, dus de Informatie Technologie (IT) heeft voor hem geen geheimen meer. Programmeren, ontwerpen, bouwen, beheer, applicaties, het ondervangen van logistieke en financiële stromen; hij heeft het allemaal gedaan bij o.a. het Radboudziekenhuis, Super de Boer, Philips en Cap Gemini. Voor UVV inventariseert hij momenteel alle informatiestromen. Hij gaat die omzetten in een digitaal systeem voor intern gebruik. Een niet geringe opgave, want UVV is bijzonder actief op velerlei gebied. Zaalverhuur, facturering, automatische incasso, ledenadministratie, inkoop en andere aspecten van de organisatie vallen binnen dit project. ,,Ik heb er zin in", zegt Loek Mallo.

Jelle de Wit komt uit de vastgoedbranche en heeft veel te maken gehad met de verkoop van woningen in villaparken in Zuid Frankrijk en projectmanagement. Hij is door UVV gevraagd de rol van coördinator op zich te nemen. Als zodanig is hij de centrale schakel tussen het bestuur en de 130 vrijwilligers die UVV heeft. ,,Als je een functie op je neemt die nieuw is binnen een organisatie, heb je even tijd nodig om je weg te vinden. Ik kijk er naar uit om met de 15 projectleiders samen te werken en hen te ondersteunen waar dat nodig is." Die projectleiders zorgen ervoor dat alle activiteiten bij UVV op rolletjes lopen, zoals gymnastiek, stijldansen, fietsen en koersbal. Ook is er een scootmobielclub, een leuk koor, een soos, een groep waar creatieve stukjes worden gemaakt en een kunstbus die naar voorstellingen rijdt. Bovendien beschikt UVV over een vervoersdienst, klussendienst, telefooncirkel en het project vriendelijk contact. "Het bestuur heeft de wens geuit om ook nieuwe activiteiten te ontwikkelen" gaat Jelle de Wit verder. ,,Daarbij wordt o.a. gedacht aan country line dancing. Ik onderzoek momenteel de haalbaarheid van zo'n nieuw project. Genoeg te doen" besluit hij.

Bestuursvoorzitter Jan Meeuwisen zegt ,,We zijn erg blij met deze twee kanjers. Zij gaan zich inzetten op terreinen waar wij als bestuur niet aan toe zijn gekomen door de grote hoeveelheid werk op onze tafel. Ook kunnen wij met trots melden dat we twee nieuwe vrijwilligers erbij hebben gekregen die zich als gastvrouw gaan inzetten. We ontvangen steeds meer bezoekers dus hun hulp komt als geroepen. Daarnaast hebben zich spontaan drie nieuwe chauffeurs gemeld. Vele handen maken licht werk, dus we kunnen altijd meer mensen gebruiken!"

Meer informatie is op werkdagen tussen 9.00 - 11.00 uur te verkrijgen bij UVV Nijkerk, Frieswijkstraat 97 in Nijkerk, telefoon 033 - 2460115 en e-mail info@uvv-nijkerk.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie