Neuderuiters laten muziek door de rijbaan klinken

26 januari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Zaterdag 2 februari a.s. organiseert Rv de Neuderuiters (Nijkerk) een dressuurwedstrijd voor de hogere klassen van de dressuursport, te weten de ZZ-zwaar en de Prix st. George/ Intermediair 1, en kuren op muziek waarbij ook de klassen Z2 en ZZ-licht van de basissport aan bod komen. Om 9 uur 's morgens zal de eerste combinatie de baan betreden. De eerste start in de kür op muziek is om 19.00 uur, we verwachten dat de laatste combinatie rond 21.00 uur de baan zal verlaten. Locatie is Manege Luxool, Luxoolseweg 25b, 3862 WH NIJKERK.

Mooi detail aan de volle startlijst is dat alle 3 dressuurinstructrices van de organiserende vereniging, te weten Annette van der Knaap, Merel Peper en Wilma Wernsen alle 3 de baan zullen betreden. Nijkerkse Wilma Wernsen laat Grand-Prix paard Oklarette thuis, maar komt met haar nog maar 8-jarige Apretado aan start in de zogenaamde Lichte Tour. Merel Peper, eveneens uit Nijkerk start in het ZZ-zwaar met Up to Date. Annette van der Knaap uit Putten heeft 2 troeven: Met Uriah Heep start ze in de Lichte Tour, met Ultimo S rijdt ze in de vrije kür op muziek op Intermediair 1 niveau. Ook Merel Peper zal in de vrije kür op muziek uitkomen.

Het grote verschil tussen de klassieke proeven en de kür op muziek is dat in de klassieke proeven de vaste oefeningen welke horen bij het niveau waarin gereden wordt in een vooraf bepaalde volgorde moeten worden getoond, dit terwijl in de vrije kür de ruiter/amazone zelf mag bepalen op welke volgorde, en in welke plaats in de rijbaan de oefeningen worden getoond. Daarnaast wordt de kür op muziek gereden, waardoor de oefeningen veelal mooier gepresenteerd kunnen worden.

Naast dit dressuurfestijn zijn er in februari vele activiteiten in manege Luxool, op zaterdag 9 februari zijn de Regio Kampioenschappen springen voor de gevorderde pony-combinaties, veel ruitertjes uit heel Gelderland gaan de strijd aan om het kampioenschap van Gelderland, en om felbegeerde startplaatsen op het Nederlands Kampioenschap springen voor pony's.

Op zaterdag 16 februari is er een menwedstrijd, en van 20 t/m 23 februari vindt Jumping Indoor Nijkerk weer plaats. Tijdens deze meerdaagse springwedstrijd kunnen alle combinaties 2 parcoursen rijden en zich selecteren voor de spectaculaire finales op de vrijdagavond (klasse B) en zaterdagavond klasse L t/m ZZ.

De tribunes zijn verwarmd, de kantine is de hele dag open, en de toegang is gratis. Startlijsten voor de dressuurwedstrijd zijn te vinden op www.manegeluxool.nl

Info voor de meerdaagse springwedstrijd is vermeld op www.jumpingindoor-nijkerk.nl.

advertentie
advertentie