Sneeuw helpt bij opsporing milieuovertredingen

25 januari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Waterschapsinspecteurs voerden op 22 en 23 januari milieucontroles uit boven zuidelijke en oostelijke delen van het werkgebied van Waterschap Vallei en Veluwe. De helikoptervlucht van de handhavers was effectief. Vanwege de sneeuw konden zij milieuovertredingen goed waarnemen.

De geconstateerde overtredingen zijn voornamelijk veroorzaakt door overvolle gier- en mestopslagen. Het gaat daarbij om afvloeiingen van sappen die in oppervlaktewater terecht kunnen komen. Eind januari bezoeken de handhavers tien locaties waar een overtreding is waargenomen. In ernstige gevallen maken zij proces verbaal op.

Waterschap Vallei en Veluwe controleert het werkgebied periodiek vanuit de lucht. Dit is een efficiënte manier om milieuovertredingen op te sporen. Van boven is beter zichtbaar wat er "achter op een erf" gebeurt. Vanaf de openbare weg is dat moeilijker te zien. Het waterschap voert dit jaar vaker milieucontrolevluchten uit. Dat gebeurt onder andere in samenwerking met provincie Gelderland, Rijkswaterstaat en diverse gemeenten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie