Zonnebloem-afdeling Nijkerk kijkt naar de toekomst

25 januari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De Zonnebloem bestaat al meer dan 60 jaar en staat voor de uitdaging om in een snel veranderende wereld haar belangrijke rol te blijven vervullen. Te blijven zorgen voor betekenisvolle ontmoetingen tussen vrijwilligers en mensen met een fysieke beperking door ziekte of handicap. Zo kunnen de Zonnebloem-'gasten' volop mee blijven doen aan de maatschappij. En zo helpen we eenzaamheid te voorkomen. De Zonnebloem bouwt een zorgzame samenleving, want zonder elkaar is iedereen alleen.

'Zowel op landelijk als op lokaal niveau wordt bekeken hoe we het beste invulling kunnen geven aan onze rol', zo zegt penningmeester Karel Schirmer namens het bestuur. 'In Nijkerk/Nijkerkerveen hebben we ervoor gekozen om in februari een enquête te houden onder onze gasten en onze vrijwilligers. Om te zien welke wensen er leven en te kijken wat er beter kan. We hebben het ROC Midden-Nederland afdeling Gezondheidszorg in Amersfoort bereid gevonden om, in het kader van de Maatschappelijke stage, met 55 scholieren hierbij te helpen'. Elly Vosselman, docente Verpleegkunde van het ROC, geeft aan dat deze leerlingen met dit project direct zicht krijgen op de doelgroep van de Zonnebloem en op mogelijke verbeteringen van het werk van de afdeling.

Lokaal in Nijkerk zijn 70 vrijwilligers die de contacten met de 100 gasten onderhouden. 'Vrijwilligerswerk is hard nodig', vervolgt Karel, 'De vrijwilligers van de Zonnebloem helpen mensen met een lichamelijke beperking of een langdurige ziekte om betrokken te blijven bij de wereld om hen heen. Met een bezoekje, een luisterend oor en persoonlijke aandacht, maar ook met gezellige activiteiten. Onze gasten waarderen dat er mensen zijn die naar ze omzien.'

Op basis van het de enquêteresultaten zal de afdeling het toekomstige beleid nader gaan vorm geven. Door de gestage groei van het aantal gasten is er plaats voor nieuwe vrijwilligers (en ook graag verpleegkundigen) die zich op het secretariaat Zonnebloem kunnen aanmelden (nijkerk.zonnebloem@hotmail.com of, tussen 19.00 en 19.30 uur telefoon 033-7549453).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie