Raadsleden geven les aan 225 leerlingen

25 januari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Ruim 225 leerlingen van het Corlaer College kregen woensdag 23 januari les van raadsleden van de gemeente Nijkerk. Zij weten nu precies hoe de gemeentepolitiek werkt.

De gemeenteraad van Nijkerk vindt het belangrijk dat kinderen zowel in het basisonderwijs als in het voorgezet onderwijs in contact komen met de plaatselijke politiek. Daarom organiseert de gemeenteraad jaarlijks twee lesprogramma's, de jeugdgemeenteraad en project Wegwijs.

De jeugdgemeenteraad (dit jaar weer op 19 maart) is bestemd voor het basisonderwijs. Voor de leerlingen uit het voortgezet onderwijs organiseert de gemeenteraad ieder jaar het project Wegwijs, voor afwisselend leerlingen van het Corlaer College en het Groenhorst College.

Dit jaar waren leerlingen uit het Corlaer College op bezoek in het stadhuis, voor een uur les per groep. Ook op school is er bij het vak maatschappijleer aandacht voor politiek. De lessen van de gemeenteraad sluiten hier goed bij aan door juist specifiek in te gaan op de lokale politiek. De lessen van de gemeenteraad zijn speciaal voor Nijkerk gemaakt door Prodemos, huis voor democratie en rechtsstaat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie