Nieuw zwembad in Nijkerk

22 januari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De gemeente wil een nieuw zwembad op een centrale locatie in de gemeente gaan bouwen. Zowel Bad Bloemendal als zwembad de Slag in Hoevelaken worden gesloten. Het nieuwe zwembad zou in 2018 of in 2019 moeten worden geopend.

Dat staat in de dinsdag verschenen Sportnota Nijkerk 2013-2025, die het gemeentebestuur van Nijkerk heeft opgesteld in samenspraak met vertegenwoordigers van sportverenigingen.

Verder wil het college in 2014, 2015 en 2016 voor 8,5 ton investeren in sportaccommodaties.

Ook zijn in het sportbeleid doelen gesteld voor verschillende thema's. Het bevorderen van een actieve leefstijl door de inwoners van de gemeente is één van die doelen, maar ook moeten de sportverenigingen gezond zijn en de accommodaties moeten passend zijn. Ook moet er meer aandacht komen voor sporten door mensen met een beperking. En jeugdteams worden nauwer betrokken bij de waardering van sportkampioenen.

Wel worden keuzes gemaakt. De gemeente wil actief investeren in basissporten als voetbal, handbal, korfbal, volleybal, hockey, zwemmen en gymnastiek. In sporten die weinig worden beoefend zal niet worden geïnvesteerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie