Alex de Weerd (CDA) vertrekt als raadslid

22 januari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - CDA-raadslid Alex de Weerd moet zijn raadszetel vanwege gezondheidsredenen opgeven. Op medisch advies moet hij zijn activiteiten drastisch beperken. ,, Omdat ik er altijd voor mijn gezin wil zijn en daarnaast binnen mijn baan goed wil blijven functioneren, ben ik tot deze moeilijke beslissing gekomen,'' schrijft De weerd in zijn brief aan de voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester Gerard Renkema.

Het CDA vindt het vertrek van De Weerd ,,bijzonder spijtig.'' Dat zei CDA-fractievoorzitter Hugo Doornhof in een persbericht van de partij. Volgens Doornhof wordt de beslissing volledig gerespecteerd: ,,Alex heeft het lef getoond om in het belang van zijn werk en gezin prioriteiten te stellen; hij moet het op doktersadvies drastisch rustiger aan gaan doen. Nu heeft hij de moeilijke keuze gemaakt iets op te geven, waar hij veel voldoening uit haalt." Doornhof vervolgt: ,,Dat Alex weg gaat is ook voor het gemeentebestuur erg jammer. Hij is namelijk iemand die zich in een probleem vastbijt en niet meer loslaat. Gelukkig zal hij in ieder geval nog nauw bij onze partij betrokken blijven."

Over wie Alex de Weerd als raadslid opvolgt, zal binnenkort duidelijkheid komen. De CDA-lijst bij de verkiezingen in 2010 is daarbij leidend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie