SKS Nijkerk presenteert website

22 januari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De Stichting Kerken in de Schijnwerper presenteerde maandagavond 21 januari 2013 een website om mensen te informeren over haar activiteiten over het thema '600 jaar christelijk geloof in Nijkerk (inclusief Nijkerkerveen en Hoevelaken)'.

Zeshonderd jaar geleden, op 27 maart 1413, verleende hertog Reijnout IV van Gelre stadsrechten aan Nijkerk. Dat wordt dit jaar gevierd. Op de website www.sksnijkerk.nl valt te lezen wat de stichting SKS dit jaar ontwikkelt in het kader van het feestjaar. Zo wordt er op zaterdag 8 juni 2013 een kerkendag georganiseerd onder het thema 'verbinden'. De bedoeling is een open ruimte te creëren waarin de kerken zich presenteren naar elkaar en de Nijkerkers. Centraal staat de historische context en hoe men anno 2013 het christelijke geloof in Nijkerk praktiseert.

Op zaterdag 28 september 2013 organiseert SKS een symposium over '600 jaar christelijk geloof in Nijkerk'. De bekende kerkhistorici Fred van Lieburg en John Exalto van de Vrije Universiteit van Amsterdam verrichten in opdracht van SKS onderzoek naar 600 jaar christelijk geloof in Nijkerk en Hoevelaken. De bevindingen van dat onderzoek zullen tegelijkertijd met het symposium als boekwerk verschijnen.

advertentie
advertentie