'Oostelijke Rondweg bedreigt overgang van stad naar platteland'

22 januari 2013 om 00:00 Nieuws

Ingezonden brief

Geachte redactie,

,,In genoemd artikel wordt een tracé beschreven, zoals meer dan tien jaar geleden is bedacht door een adviesbureau voor ruimtelijke ordening. Ook toen deelden zowel gemeente als provincie onze zorg omtrent de drukte op de Barneveldseweg kregen wij toen als antwoord bij navraag of de A30 wellicht zou worden doorgetrokken via de Barneveldseweg richting de polder.

Blijkbaar is men dat nu vergeten, want het tracé, zoals beschreven in het GVVP, met als doel een oostelijke rondweg biedt interessante mogelijkheden. Zo legt de gemeente wel erg gemakkelijk de troeven neer voor de provincie om alsnog vanaf de aansluiting van dat oostelijke tracé de Barneveldseweg de verbinding te laten zijn van de A30 met de A28 en de Flevopolder. Gevolg: nòg meer drukte op de Barneveldseweg. Ook los van een eventuele doortrekking. Want dat oostelijke tracé is voor alle transportbedrijven op het bedrijventerrein van Nijkerk erg interessant om knooppunt Hoevelaken te vermijden. Dat blijkt nu al, laat staan als die rondweg er zou komen. 's Morgens en 's avonds staat er file hier op het kruispunt Barneveldseweg / Slichtenhorsterweg / Nieuwe Voorthuizerweg. Je ziet dan ook transportwagens voorbij komen die hier niets te zoeken hebben. Ecologische hoofdstructuur of niet. Of heeft Nijkerk aan Putten beloofd het probleem met de doortrekking van de A30 naar Nulde over te nemen?

College van B&W, houdt u aan uw woord, zoals weergegeven in een brief van 14 januari 1997, waarin u stelt dat als het aan Nijkerk ligt een dergelijke weg er nooit zal komen.

M. Bakker-Boone,

Slichtenhorsterweg 48, 862 NS Driedorp

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie