Telstar laat wederom punten liggen

21 januari 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Afgelopen zaterdag was het aan Telstar om de verloren wedstrijd van vorige week goed te maken. De hoofdmacht uit Hoevelaken moest tegen Triaz, de ploeg uit Amsterdam die de onderste plek op de ranglijst bezet.

Aangezien er vorige week slecht verdedigd werd tegen Luno, heeft Telstar de afgelopen week daar veel op getraind. Duidelijke afspraken en vooral slim en geconcentreerd verdedigen.

Zaterdag 19 januari stonden alle neuzen dezelfde kant op. Telstar moest en zou winnen! Afgesproken was dat de ploeg nu eens meteen in de eerste 10 minuten het gat zou slaan en daarop door zou pakken. Vol vertrouwen en strijdlust begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. Niels Heining stond daarbij op de plek van Wilbert van Dijk, die nog kampt met een enkelblessure.

Zoals was besproken begon Telstar ijzersterk. Binnen korte tijd stond het 3-0 en deze voorsprong werd gestaag uitgebouwd naar 8-3. Er werd dynamisch gespeeld, de schoten vielen op de juiste momenten en verdedigend was iedereen goed geconcentreerd. Het was voor het vele publiek wat gekomen was dan ook een prachtig begin van de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe jaar.

Deze onoverwinnelijkheid van Telstar duurde echter niet de hele eerste helft. De laatste periode voor rust werd er aan de Telstarzijde een aantal grote kansen gemist en zo kon Triaz het gat nog enigszins dichten tot een verschil van 3 punten met rust.

In de kleedkamer werden er nieuwe afspraken gemaakt en Telstar zou weer hard aan de slag gaan om het verschil weer uit te bouwen en te behouden.

De tweede helft was spannend en Triaz kwam steeds meer in de wedstrijd. Telstar kon een marge van in ieder geval 2 doelpunten nog lang behouden, tot de laatste 10 minuten…

Belangrijke kansen werden gemist, er werd rommelig gespeeld en schoten wilden niet meer door het mandje. Bij Triaz echter wel en zo stond het ineens gelijk en het volgende moment stond de score in het voordeel van de ploeg uit Amsterdam. Telstar wilde wel, maar het mocht niet baten. De Amsterdammers speelden de wedstrijd slim en goed uit, terwijl Telstar aan het eind niet meer tot scoren kon komen.

Zo werd er wederom verloren door de ploeg uit Hoevelaken, die zo ontzettend sterk begon.

Een geluk bij een ongeluk, Fortis verloor nipt van KOAG, waardoor Telstar nog steeds op 1 punt achterstand staat t.o.v. Fortis en een gedeelde 2e plaats bezet samen met DES. Er is nog van alles mogelijk, maar dan moet er komende zaterdag wel eerst goed gewonnen worden.