Bijzondere film Incendies in bibliotheek Nijkerk

21 januari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Op woensdag 13 februari is om 19.30 uur de Canadese film Incendies (Branden) uit 2010 te zien in de bibliotheek van Nijkerk. Een tweeling gaat na de dood van hun moeder op zoek naar hun verloren gewaande vader en broer. Tijdens hun zoektocht ontdekken ze steeds meer over de levensgeschiedenis van hun moeder.

Regisseur Denis Villeneuve heeft de film zo opgezet, dat je als kijker mee kunt puzzelen naar de ontknoping van de zoektocht van de tweeling. Je moet echter van goeden huize komen, wil je raden welke kant de film op gaat. Het spannende verhaal speelt zich grotendeels af in een oorlogssituatie in het Midden-Oosten. De film is gebaseerd op een toneelstuk van Wajdi Mouawad, dat in Nederland is opgevoerd onder de titel Branden.

Incendies kreeg een Oscar-nominatie voor de beste niet-Engelstalige film

De film wordt gedraaid in het kader van het programma Vorming en Toerusting van de Gereformeerde, Rooms-Katholieke en Vredeskerk van Nijkerk. De film duurt 130 minuten en zal zonder pauze worden vertoond. Legerpredikant dhr. Jaap Knoop zal de film inleiden.

Reserveren is gewenst. Toegangsprijs: € 6,00 voor bibliotheekleden en € 7,50 voor niet-leden, incl. een kopje koffie/thee. Diner & Film € 17,50 p.p. in samenwerking met Eetcafé Old Niekark (www.oldniekark.nl). Kaarten zijn verkrijgbaar in de bibliotheek van Nijkerk of te reserveren via www.bibliotheeknijkerk.nl. Bij grote belangstelling zal een extra voorstelling plaatsvinden op woensdag 20 februari.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie