Koploper NVC dames 1 verstevigt positie

21 januari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Na een korte vakantiestop mocht het eerste damesteam van NVC Nijkerk aantreden voor een wedstrijd tegen VZK 1 in Wezep. Het Nijkerkse team werd de afgelopen weken geplaagd door ziekte, desondanks begon het team de wedstrijd sterk.

Tijdens de eerste set bleek service een belangrijk wapen te zijn. Door een goede service en servicepass werden de puntjes één voor één binnen getikt. VZK probeerde nog terug te komen maar bleek uiteindelijk niet sterk genoeg. De eerste set is gewonnen met een stand van 20-25.

De start van de tweede set stond in contrast met de eerste: NVC maakte meer persoonlijke fouten en liet VZK in hun spel komen. Hierdoor kwam het team uit Wezep al snel op een voorsprong van 17-12. NVC bleef echter goed serveren en probeerde zo de tegenstander weer onder druk te zetten, en met succes: De set werd gewonnen door NVC met 24-26.

Vastbesloten en met hernieuwde energie werd de derde set ook binnengehaald. NVC liet gedegen volleybal zien en hield de touwtjes in handen. Ondanks verwoede pogingen om over het midden te scoren bleek NVC toch echt de baas: De derde set is gewonnen met 17-25.

Spelverdeelster Wilma Hendriksen heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld en een grote rol gehad in het winnen van deze drie sets. Elselijn Baan nam het van haar over in de vierde set en viel uitstekend in, deze set werd ook gewonnen!

Koploper NVC is niet van plan haar eerste plek op de ranglijst uit handen te geven. Deze 0-4 overwinning draagt daar dan ook zeker aan bij. Op zaterdag 9 februari mag het team een wedstrijd volleyballen tegen de nummer drie op de ranglijst, EVV uit Elburg.