ZVV Sparta geeft winst weg

15 januari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Afgelopen vrijdag stond de topper ZVV Sparta tegen Zeemacht op het programma. Voor de oranjehemden was het aanhaken of afhaken. Zeemacht, de nummer 2, stond 7 punten voor op de nummer 3 ZVV Sparta. Bij winst zou Sparta dus het gat verkleinen naar 4 punten. De mannen van Boutarout wisten dus wat ze te doen stond. Winst was het enige wat telde. Sparta begon dan ook fel en probeerde Zeemacht vanaf minuut 1 vast te zetten om zo vroeg mogelijk op voorsprong te komen. Zeemacht liet het spel aan Sparta om er af en toe scherp uit te komen met een counter. Gelukkig was keeper Timmer alert op een aantal gevaarlijke uitbraken. Sparta, wat al een aantal kansen had gecreëerd, vond telkens de ontzettend sterk spelende keeper van Zeemacht op hun weg. Toch was het halverwege de eerste helft topscoorder Mohamed Bouraarassi die een gaatje vond en de keeper wist te verassen met een verraderlijk schot. Kansen op de 2-0 waren er zeker maar de keeper van Zeemacht leek in die periode onverslaanbaar. Uit het niets viel de 1-1 door een counter van Zeemacht. Dit was ook de ruststand. In de tweede helft was Sparta wederom de bovenliggende partij wat resulteerde in de 2-1 door een schitterende individuele actie van speler Sjaak Termaaten. Niet veel later was het Kemal Gezer die de 3-1 binnen punterderde. Zeemacht wist enkele minuten de spanning terug te brengen door snoeihard de 3-2 binnen te werken. 71 seconden voor tijd leek Sparta de winst definitief binnen te halen met een benutte 10 meter trap van wederom Bouraarassi. Na een time out begon Zeemacht met een wanhoopsoffensief door vanaf de aftrap direct de spits in te spelen. Deze draaide zich knap vrij en wist zo de 3-2 binnen te werken. De spanning was terug en Sparta moest dus nog een minuut vol aan de bak. Snel daarna kreeg Zeemacht een corner en ook deze viel binnen. Hiermee was de gifbeker voor de Spartanen nog niet leeg. Sparta aanvoerder Amr probeerde langs een verdediger van Zeemacht te komen en deze werd opzichtig opgevangen door de verdediger. Waar iedereen rekende op wederom een 10-metertrap, besloot de scheidsrechter anders. Deze oordeelde dat het geen overtreding was. Zo kon de Speler van Zeemacht vrij op keeper Timmer aflopen en was het maken van de 4-5 een koud kunstje. In de resterende seconden wist ZVV Sparta geen vuist meer te maken en zo wist de nog ongeslagen ploeg uit Den Helder toch nog met de winst naar huis te gaan. Een flinke tegenvaller voor De Spartanen die bij zichzelf te raden moeten gaan hoe dit nog mis kon gaan, want een 4-2 voorsprong met nog 71 seconden te spelen mag je natuurlijk nooit meer weggeven. De Spartanen hebben komende vrijdag weer kans op revanche. Dan gaan ze op bezoek bij FCM/Dichtbij.nl uit Heerhugowaard. Deze wedstrijd begint om 20.30