Telstar niet bij de les in 2013

14 januari 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Telstar heeft na een indrukwekkende inhaalrace de punten toch in Linschoten moeten laten. Tegenstander Luno zag een riante 15-9 voorsprong omgebogen worden tot 16-16. In de slotfase toonde de thuisploeg veerkracht en pakte de overwinning (18-17).

Luno uit of Luno thuis is een groot verschil. In uitwedstrijden oogt de ploeg vaak wat gemakzuchtig, in eigen huis is dit een heel ander verhaal en zijn ze met de steun van hun thuispubliek moeilijk te verslaan. Telstar werd ondanks alle waarschuwingen in de openingsfase overdonderd en reeg de fouten verdedigend opvallend aaneen. In de paalzone was het prijsschieten voor de thuisploeg en deze kansen werden loepzuiver afgemaakt. Aanvallend had Telstar moeite tot goede schoten te komen. Ondanks alle ruimte kwam het uiterst moeizaam tot scoren. De schade was bij rust beperkt tot 11-8. Niet voor het eerst zou Telstar met een sterke tweede helft de overwinning binnenslepen dus er was nog niets aan de hand.

De Hoevelakense verdediging stond na rust wel wat beter; aanvallend bleef het zoeken naar een werkend aanvalsplan onbeloond. Halverwege de tweede helft had Telstar nog maar één goal gemaakt en leek het gat bij 15-9 onoverbrugbaar. Telstar gaf nog niet op en geïnspireerd door pinchhitter Niels Heining vielen de doelpunten achter elkaar. Luno probeerde te vertragen maar kon niet voorkomen dat Telstar bij 16-16 weer helemaal terug in de wedstrijd was. De thuisploeg reageerde direct met twee goals op rij en had de punten binnen. De 18-17 inde slotminuut was er één voor de statistieken. Luno kon terugkijken op een sterke wedstrijd en vierde overwinning uitbundig.

Een terechte maar uiterst zure nederlaag voor Telstar, dat hiermee de koppositie afstaat aan Fortis. Al met al is er nog geen man overboord. Zaak om volgende week de draad weer de draad op te tegen hekkensluiter Triaz uit Amsterdam.