Meer punten voor BC Nijkerk

14 januari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Om degradatie te voorkomen moeten er in de resterende wedstrijden zo veel mogelijk punten gehaald worden. Deze wedstrijd tegen Utrecht werd vorige keer met 8-0 verloren, in het nieuwe jaar de kans om dit te verbeteren.

Na een voorzichtig begin keken de heren van Nijkerk aan tegen een achterstand in de eerste set van 17-20. Toch wisten de heren de rust te bewaren en de stand in hun voordeel door toch van 22-20. Deze meevaller zette door in de tweede set die ook met winst afgesloten werd. De dames kwamen ook sterk uit de startblokken en verloren de eerste set nipt, en ook de tweede set werd verloren. De eerste mannenenkel was een kraker Utrecht kwam sterk uit de startblokken en wist het spel naar zijn hand en pakte direct een ruime voorsprong die niet meer uit handen gegeven werd. De tweede set moest de tactiek duidelijk veranderd worden, dit had direct effect en daarmee kon de 2e set gewonnen worden. De 3e set ging gelijk op en daarbij moest het onderste uit de kan worden gehaald en werd het nog erg spannend een voorsprong van 19-16 werd op het allerlaatst weggegeven maar bij een 19-19 kon het hoofd koel gehouden worden en werd winnend afgesloten (22-20). De tweede heren enkel werd ook een 3setter maar daar speelde de conditie mee, de winterstop had duidelijk geen goed gedaan, op conditie en onzuiverheid werd met 17-21 verloren. De Damesenkels van Nijkerk kwamen ook niet geheel uit de verf, de eerste werd verloren en ook de 2e kansrijke damesenkel werd verloren. De eerste gemengd dubbel was voor Nijkerk erg wisselvallig, de eerste set kon geen vuist gemaakt worden en werd verloren. In de tweede set was een opleving en werd winnend afgesloten, toch werd dit in de 3e set niet vastgehouden wederom verlies. De tweede gemengd dubbel was spannender, na een verloren eerste set werd de 2e set wederom een kraker. Punt voor punt werd er geknokt, tot een 20-20 stand aan toe, maar toch werd deze verloren. Hoewel het een verloren wedstrijd was zijn er 2 punten meer binnengehaald dan de vorige keer. Volgende wedstrijd is een uitwedstrijd tegen koploper BAN Amersfoort.