Braintrainerplusproject van start in zorginstellingen

13 januari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/REGIO - Onder grote belangstelling van activiteiten-coördinatoren en vrijwilligers van zorginstellingen uit ondermeer Nijkerk, Hooglanderveen en Bunschoten, vond donderdag 10 januar iin Huize Sint Jozef de officiële overdracht van het zogenaamde BrainTrainerPlus project plaats. Ook vertegenwoordigers van sponsoren en bestuurders lieten zich niet onbetuigd en gaven acte de présence bij de aftrap van dit nieuwe en mooie project.

De BrainTrainerPlus is een gebruiksvriendelijk spelconcept waarmee gebruikers spelenderwijs hun geheugen activeren. De positieve beleving staat centraal. Training en spel bieden een heilzame vorm van ontspanning. De BrainTrainerPlus™ houdt de geest scherp en stimuleert het denkvermogen. De BrainTrainerPlus gaat in de praktijk zowel individueel als in groepsverband toegepast worden door de verschillende activiteitenafdelingen en vrijwilligers van de betrokken zorginstellingen. In Nijkerk gaat het ondermeer om Verpleeghuis Zilverschoon en Zorgcentrum Huize Sint Jozef. In Hooglanderveen om St. Jozef en in Bunschoten om de Verpleeghuisdependence De Zilvermeeuw.

Het BrainTrainerPlus project is een initiatief van Stichting Vivat Welzijn, die zich geheel belangenloos inzet voor het welzijn van bewoners en vrijwilligers van aangesloten zorginstellingen in Nijkerk en omgeving, door projecten mogelijk te maken die niet door de directe basiszorg kunnen worden gefinancierd.

BrainTrainerPlus is een gesponsord project en al snel bleek dat het breed gedragen werd. Tijdens de introductie en demonstratiefase, op zoek naar de benodigde middelen, kreeg Stichting Vivat Welzijn, naast haar eigen financiële inbreng, al gauw ruimte en de aanbeveling om het project vooral te vervolgen en eind november2012 kon al groen licht worden gegeven voor bestelling van de systemen. BrainTrainerPlus werd mede mogelijk gemaakt door bijdragen van onder andere het Rabobank Coöperatie en Stimuleringsfonds, de Kardinaal Alfrink Stichting, de Van Dam van Os Stichting en het Nutsdepartement Nijkerk. Ook de instellingen zelf leverden een eigen ondersteunende bijdrage aan de realisering van dit project.

Vanuit de instellingen werden de afgelopen maanden ook leidinggevenden 'activiteiten en welzijn' bij het project betrokken en gevraagd om vooraf hun kennis en visie in te zetten. De conclusies waren eensluidend en enthousiast, vooral omdat BrainTrainerPlus in een belangrijke behoefte kan voorzien; niet als vervanging voor mensen en de menselijke maat, maar wel een ondersteuning van een stuk welzijnsbeleid voor grote groepen vaste bewoners, maar ook voor de steeds groeiende groep dagopvangbezoekers en toepasbaar door zowel professionals als daartoe specifiek getrainde vrijwilligers. Kortom; BrainTrainerPlus is zeer waardevol en voortdurend actueel, het blijft mensen in elke levensfase serieus nemen en helpt om de geest zo lang mogelijk scherp te houden.

De BrainTrainers werden namens de Stichting Vivat Welzijn en de sponsoren symbolisch overhandigd door middel van een cheque aan alle betrokken zorginstellingen. Op maandag 4 februari a.s. gaat het BrainTrainerPlus in de praktijk van start, voorafgegaan door een instructietraining in Huize Sint Jozef te Nijkerk, voor alle aanbieders die met dit nieuwe medium in hun eigen vakgebieden aan de slag gaan. Gezien het aantal aanmeldingen belooft het een drukte van belang te worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie