De dames van Flevo werkte hard, maar kwamen net te kort

13 januari 2013 om 00:00 Nieuws

HARDERWIJK - Om bij de top drie te blijven, moesten de dames van Flevo afgelopen zaterdag winnen van de Houtrib. Met maar 1 wissel vertrokken de dames naar Lelystad.

Dat het zwaar ging worden dat wisten de dames van flevo maar al te goed. en niets leek minder waar. In de eerste periode was het een hoop heen en weer gezwem en wisten de dames van Flevo het achterin goed dicht te houden. Aanvallend was het ook lastig om door de verdediging van de Houtrib te komen. Toch was het Naomi Heimensen die door een mooie pass van Cindy de 0-1 op het score bord zette.

De tweede periode was nog een tandje sneller. Binnen een halve minuut wisten de dames van houtrib de gelijkmaker te maken. Door een aantal slordige foutjes leed Flevo veel balverlies. De Houtrib wist daar slim gebruik van te maken en zo stond het met nog 29 sec op de klok 3-1. Gelukkig was het Miranda van der Vliert die door te blijven werken in de laatste 3 seconde nog de 3-2 wist te scoren.

Coach Michel veranderde de tactiek en daar hadden de Lelystadse dames moeite mee. Hierdoor creëerde de dames van Flevo gelijk meer kansen. Helaas wist alleen Margrita Bolink één van deze kansen om te zetten in een doelpunt en scoorde voor Flevo de gelijkmaker.

Zo bleven de dames van Flevo goed in de race en wilde de vierde periode alles op alles te zetten om de punten mee naar Nijkerk te nemen. Binnen een halve minuut kregen dames een strafworp en Joke Vastenburg wist deze met een mooie tatterbal achter de keeper te krijgen. Zo stonden de dames van Flevo weer met 3-4 voor.

Helaas konden de dames deze stand niet vast houden in het laatste deel van de wedstrijd. De dames van de Houtrib wisten nog driemaal te scoren. De wedstrijd eindigde na hard werken in 6-4.