Dubbel kampioenschap voor Bente Wagenveld

13 januari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/REGIO - Afgelopen weekend waren er twee crosskampioenschappen in Harderwijk en Baarn. Zaterdag werd er gelopen in winterse omstandigheden, zo was het in Nijkerk zonnig maar in Harderwijk viel tijdens de cross sneeuw. Bente Wagenveld heeft haar titel geprolongeerd als Gelders-Overijssels Crosskampioen bij de Meisjes Junioren D1. Zij liep de 1500 meter cross in 6:04, haar zus Brynn Wagenveld werd derde. Een dag later was de finale wedstrijd van de BAV Wintercup in Baarn. Een door de kou bevangen prachtig parcours in de bossen van de lage vuursche. Over 3 wedstrijden mocht ook daar Bente zich kampioene prijzen in de categorie Meisjes JunD1. Bente en Brynn Wagenveld lopen deze cross namens de Rob Druppers Academy. Lara Heinen nam namens AvNijkerk deel aan de BAV Wintercup en behaalde in de categorie meisjes PupB in het overal klassement een prachtige 2e plaats.