Vuurwerk opgeruimd? Naar de Efteling

8 januari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Jamie van de Burgt uit Nijkerkerveen had samen met zijn vriendje Gervin DuPree tien vuilniszakken vol met vuurwerkafval opgehaald en bij de gemeente ingeleverd. Ze wonnen er de hoofdprijs mee: met hun familie mogen ze twee dagen naar de Efteling en daar ook een nachtje in het hotel. De gemeente betaalt de kosten voor vier personen.

Wethouder Geert Horst toonde zich verheugd dat er zoveel vuurwerkafval was opgehaald. Hij reikte maandagmiddag de prijzen uit aan de kinderen die hadden meegedaan. In totaal werd 2620 kilo opgehaald. Vorig jaar was dat nog 1940 kilo. In de cijfers per wijk is opvallend dat in Paasbos ruim 3200 kilo was opgehaald, beduidend meer dan in andere wijken en kernen, waar rond de 2000 kilo was ingezameld.

Horst vond het belangrijk dat het vuurwerkafval wordt opgeruimd, vanwege de veiligheid. Veel vuurwerkongelukken vinden plaats op Nieuwjaarsdag als kinderen niet afgegaan vuurwerk proberen af te steken. Bovendien, zei Horst, ,,kan de gemeente het niet allemaal alleen opruimen en hebben jullie geweldig geholpen.."

Een andere prijswinnaar was Améde Krijger, die zo'n 8 zakken had verzameld. Ze ging apetrots met de iPad naar huis. ,,Weet je hoe die werkt?" vroeg wethouder Geert Horst. ,,Ja,hoor!" was het zelfverzekerde antwoord.

Er waren VVV-bonnen voor Laura Bos, F. Huizinga, Ruben Kamphorst, H. van Weerhout en Ralf en Finn Visser. Wethouder Geert Horst verlootte de prijzen en was blij met de inzet van de kinderen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie