Nieuwe cursussen bij Volksuniversiteit Hoevelaken

7 januari 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - De Volksuniversiteit Hoevelaken biedt een nieuwe cursus aan:

Ontwerp je eigen tuin (avond)

In de cursus leert u de beginselen van het tuinontwerpen en gaat u er zelf mee aan de slag. U krijgt inzicht in sfeer en stijl. U leert hoe de indeling van de ruimte van invloed is op de tuinbeleving. Ook beplanting en materiaalgebruik komen aan bod. Een tuin is driedimensionaal. Daarom werken we niet alleen met plattegronden, maar ook met doorsnedes en/of maquettes. In de cursus kunt u het geleerde meteen toepassen in een ontwerp voor eigen tuin. Heeft u nog geen tuin, maar wilt u wel leren ontwerpen? Dan krijgt u een voorbeeldplattegrond om mee te werken.

Misschien is uw tuin nog een kaal stuk grond of wilt u uw bestaande tuin anders inrichten. U maakt in dat geval een geheel nieuw ontwerp. Bent u redelijk tevreden over uw tuin, maar wilt u een gedeelte van de tuin veranderen, dan leert u hoe u een mooie en logische verbinding maakt tussen het bestaande en het nieuwe deel. Tuinontwerpen beperkt zich niet tot tuinen in de volle grond: ook van uw balkon of dakterras geniet u veel meer als het mooi en prettig is ingericht.

De cursus bestaat uit 6 lessen, om de 14 dagen. Iedere les krijgt u een opdracht mee naar huis. Houdt u rekening met 1-2 uur huiswerk per week (2-4 uur per les). U ontvangt een cursusmap waarin u uitgedeeld lesmateriaal en eigen werk kunt bewaren. Tekenervaring is niet vereist.

Mede te nemen materialen:

- enkele foto's en een plattegrond van het perceel dat u wilt gaan (her-)inrichten

- een lijst met uw wensen voor uw tuin/balkon

- zacht potlood (4B of 6B)

- HB-potlood of vulpotlood 0,5 mm

- liniaal

- transparant tekenpapier A3-formaat (evt. tegen kostprijs verkrijgbaar bij de docent)

Cursusnummer: C11

Docente: Heleen Geerse (website)

Kosten: € 101,25

Materiaal: (excl. tekenpapier) € 22,50, te betalen aan de docent tijdens de eerste les

Data: Donderdag 17 en 31 januari, 14 en 28 februari, 14 en 28 maart 2013

Tijd: 19.30-22.00 uur

Info: Lindy ten Seldam

Tevens bieden wij ook aan:

Indonesisch koken

De Oosterse keuken is uiterst veelzijdig. Tijdens deze cursus laten we de authentieke smaak van Indonesië de revue passeren. We maken originele traditionele gerechten uit de Indonesische keuken, waarover ik u uit eigen ervaring het een en ander kan vertellen. Deze avond wordt voor u een verrassing aan smaken. We gebruiken veel verse ingrediënten en kruiden. U kunt deze natuurlijk naar u eigen smaak nog toevoegen. Na deze cursus zult u het verschil merken tussen het zelf maken van gerechten en iets wat u zo zou kunnen afhalen! Tijdens deze avond maken we drie gerechten die we daarna gezellig gezamenlijk opeten onder het genot van een lekker glaasje van het een of ander. We maken er een leuke en leerzame avond van en ik geef u na afloop het recept mee naar huis.

Cursusnummer: C1

Docente: Chu Ling de Jong

Kosten: € 20,50

Ingrediënten: € 12,50

Datum: Woensdag 16 januari 2013

Tijd: 19.00-22.00 uur

Info: Erica Zwart

U kunt zich opgeven via www.vuhoevelaken.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie