Spartaanse zaalvoetballers winnen overtuigend

7 januari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Ondanks een slappe eerste 10 minuten hebben de zaalvoetballers van ZVV Sparta afgelopen vrijdagavond overtuigend weten te winnen van Dynamo Lelystad. Met name in de tweede helft maakten de Spartanen het verschil. Na een ruststand van 3-2 voerden de Nijkerkers de score in de tweede helft op naar een 10-4 eindstand.

Het leek vrijdagavond in de eerste 10 minuten wel alsof de mannen van coach Boutaarout dachten dat de sporthal was afgehuurd voor een oefenpotje. Niets was minder waar, want de wedstrijd tegen Dynamo Lelystad was wel degelijk een wedstrijd om het 'echie'. De KNVB had 'verzonnen' dat al op 4 januari de inhaalwedstrijd tegen de Lelystedelingen moest plaatsvinden. Zodoende hadden de Spartanen een zeer korte winterstop gehad van amper twee weken.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd ontbrak de scherpte bij de oranjehemden met als gevolg een 0-2 achterstand. De achterstand had op dat moment al groter kunnen zijn, maar de bezoekers uit Lelystad wisten keeper Hendry Timmer tot dat moment niet meer dan twee keer te passeren.

Daar waar Dynamo Lelystad in de eerste 10 minuten diverse kansen had gemist, zo verzuimde de thuisploeg in het tweede gedeelte van de eerste helft om verder afstand te nemen. Drie 10 meter trappen werden gemist en diverse andere prima mogelijkheden werden ook om zeep geholpen. Via goals van Ouassim Amr, Gwensley Johannes en Sjaak Termaaten ging ZVV Sparta uiteindelijk rusten met een 3-2 voorsprong.

Na rust hadden de Nijkerkse zaalvoetballers acht minuten nodig om het volgende doelpunt van de wedstrijd te noteren. Kemal Gezer maakte zijn eerste van de avond en bracht de stand op 4-2. Hierna ging het hard voor de Spartanen. Binnen zeven minuten tilden de oranjehemden de stand naar een comfortabele 9-2 voorsprong. De bezoekende Lelystedelingen lieten zich hierbij zo nu en dan gewillig een tegendoelpunt ten deel vallen.

De Nijkerkers hadden gedurende de tweede helft sowieso amper iets te duchten van Dynamo. Spaarzaam kwamen de geel-blauwen uit Lelystad er uit en die paar kansen die daaruit volgden werden allemaal gepareerd door keeper Timmer. De Nijkerkse doelman moest in de 16e en 17e minuut uiteindelijk toch tweemaal kapituleren nadat de concentratie bij de Spartanen even wat was gezakt. Uiteindelijk bepaalde Amr met zijn derde van de avond de eindstand op 10-4.

Volgende week staat er een topaffiche op het programma voor de zaalvoetballers van Sparta. In sporthal Corlaer komt de lijstaanvoerder Zeemacht uit Den Helder op bezoek. De eerste wedstrijd van het seizoen werd door de Spartanen met 5-3 verloren in Den Helder. Een winst voor ZVV Sparta kan de spanning in de top van de ranglijst nog weer iets terugbrengen. Kom de Spartanen dus aanmoedigen vanaf 20.45u. Tot dan!