Romke van de Kaa spreekt in Nijkerk

6 januari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Wie van tuinieren houdt, kent ongetwijfeld Romke van de Kaa. Een nationale en sympathieke tuinheld van radio en televisie, maar vooral ook bekend door zijn tuinboeken, zoals 'Tuinieren gaat niet over rozen' en 'Buiten de Perken' dat onlangs voor de veertiende maal werd herdrukt. Hij genoot zijn opleiding in Engeland en leerde zowel kweken als schrijven in dienst van tuinier en schrijver Christopher Lloyd.

Op donderdag 17 januari, om 19.45 uur, Groenhorst College, Luxoolseweg 1, Nijkerk, start Groei & Bloei afdeling Nijkerk-Hoevelaken het jubileumjaar met een lezing van deze beroemdheid. Een spetterende opening, waar deze tuinman, want zo noemt hij zichzelf nog graag, ieders hart zal verwarmen met verhalen over onder andere zijn nieuwste boek 'Verwilderen' dat in maart 2012 verscheen. Zijn verhaal zal vooral gaan over de keuze van planten: waarom de ene wel en de andere niet. Klimplanten, bolgewassen, vaste planten, heesters passeren de revue. Hoe kunnen we ze combineren? Ook een voorzichtige blik in de toekomst: Hoe zullen onze tuinen er over tien of twintig jaar uitzien?

Leden van Groei & Bloei hebben gratis toegang; niet-leden betalen 8 euro. Kaarten voor dit evenement zijn vanaf begin verkrijgbaar bij Boekhandel Roodbeen in Nijkerk en De Hoevelakense Boekhandel. Bij een stand van Roodbeen kan men op deze avond ook een gesigneerd exemplaar van het nieuwste boek van Romke van de Kaa aanschaffen. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

advertentie
advertentie