Nieuwjaarsbijeenkomst druk bezocht

6 januari 2013 om 00:00 Nieuws

Meer dan 300 bezoekers wensen elkaar gelukkig Nieuwjaar

HOEVELAKEN - De nieuwjaarsbijeenkomst die vrijdagavond 4 januari werd gehouden in zalencentrum 'De Haen' is voor zowel de organisatie als voor de bezoekers wederom zeer succesvol verlopen. Ruim 350 bezoekers bezochten de bijeenkomst, bewonderden de fototentoonstelling en wensten elkaar gelukkig Nieuwjaar.

Door Gerrit Steen

Evenals vorige keren werd de bijeenkomst georganiseerd door de Lions Club Hoevelaken en de Stichting Historisch Hoeflake waarbij een groot aantal inwoners van Hoevelaken, de politieke partijen, de lokale verenigingen en de middenstand de gelegenheid te baat namen om met elkaar herinneringen uit een ver of minder ver verleden op te halen en elkaar een gelukkig Nieuwjaar te wensen. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. Bij binnenkomst konden de belangstellenden kiezen tussen een kopje koffie of een glas champagne, aangeboden door de Lions Club Hoevelaken.

Fototentoonstelling

Iedere dinsdagmorgen, het hele jaar door, waren Jan Baas, Aalt van de Pol, Wim Heining en Jan Beitler (die de plaats heeft overgenomen van Max van Deuveren) namens de Stichting Historisch Hoeflake bezig met de voorbereiding van de fototentoonstelling die deze keer als titel had 'Kent u dit Hoevelaken?' De bijeenkomst kreeg een bijzonder tintje omdat de Stichting Historisch Hoeflake haar 20-jarige bestaan vierde. De gemeente Nijkerk was goed vertegenwoordigd door de wethouders Horst, de Graaf en Windhouwer. President Victor Schippers van de Lions Club Hoevelaken sprak het welkomstwoord uit waarbij hij allen een goed, gelukkig en gezond 2013 toe wenste. Namens de Stichting Historisch Hoeflake leidde Gerrit Slijkerman de prachtige en zeer aansprekende fototentoonstelling in. Tal van Hoevelakers herkenden zichzelf of bekenden op de gepresenteerde foto's die een grote variatie aan fotobeelden over de ontwikkeling van Hoevelaken vanaf het begin van de vorige eeuw tot het recente verleden toonde.

Station

In het bijzonder werd aandacht besteed aan de bouw van het medio december 2012 geopende treinstation door middel van een doorlopende diapresentatie van Robert Kreuning. ,,De opening van het station vormt een historische gebeurtenis waaraan zelfs de treinen moesten wennen'', aldus President Schippers van de Lions. Hiermee refereerde hij aan het feit dat de eerste reguliere trein die het station Hoevelaken had moeten aandoen daar niet stopte. Victor Schippers blikte verder terug op het jaar 2012 waarin de Lions Club Hoevelaken een aantal hoogtepunten beleefde. Zo werd er een zeer geslaagd Goed Doel Diner gehouden t.b.v. een ambulance voor Mozambique en werden in het kader van de landelijke actie NLDoet kiemplanten verwijderd op terrein van het Geldersch Landschap.

Beursvloer

Naast een inmiddels bijna traditioneel evenement als het Aspergefestival organiseerden de Lions in 2012 de eerste Beursvloer Hoevelaken. Een geweldige primeur voor de gemeente Nijkerk. President Schippers kondigde aan dat de Lions inmiddels hebben besloten dit evenement in 2013 te herhalen vanwege het daverende succes. Ruim 85 'matches' werden gerealiseerd tussen bedrijven en maatschappelijke instellingen. Een deel van deze afspraken is inmiddels omgezet in concrete acties. Naast de beursvloer staat het jaar 2013 in het teken van ,,Nijkerk 600''. De Lions uit Hoevelaken organiseren op 22 juni 2013 met de Lions Nijkerk en Rotary Nijkerk een drakenbootrace. Een hoogtepunt op de evenementenkalender 2013.

Traditie

Het was dit jaar al weer de 13e keer dat de nieuwjaarsbijeenkomst in deze stijl georganiseerd werd. Het is een voortzetting van de bijeenkomsten die plaatvonden vóór het jaar 2000, het jaar waarin de gemeente Hoevelaken deel ging uitmaken van de gemeente Nijkerk. Hadden toen de bijeenkomsten meer het karakter van een receptie waarbij de burger zijn wensen voor het nieuwe jaar kon wisselen met de bestuurders van Hoevelaken, nu heeft de bijeenkomst een meer algemeen karakter voor alle inwoners. Gezien het succes is deze opzet een schot in de roos en kan de organisatie zich buigen over het thema van volgend jaar. Foto's van de Nieuwjaarsreceptie zijn te zien op www.bijvoet.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie