Accent Nijkerk actief in Europa

20 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Vijf leerlingen van Accent hebben op het vakantiepark Sunparks de Kempense Meren in België een week lang schilderwerkzaamheden uitgevoerd. De leerlingen zijn Dennis Doornekamp (Nijkerk), Tjerko Bos (Zeewolde), Pedro Goettsch (Putten), Luuk Willems (Hoevelaken) en Kevin Heijne (Zeewolde). Onder begeleiding van docenten is er geschilderd in en om verschillende gebouwen, waaronder het restaurant. Het park is inmiddels de vaste stage partner van Accent Nijkerk in het buitenland. Tijdens dit project met de naam 'Want to be Mobile' (een Leonardo project vanuit het Europees Platform) werd er opnieuw samengewerkt met leerlingen van de Dijnselburgschool uit Zeist.

Onder andere door dit project wil Accent Praktijkonderwijs Nijkerk de leerlingen over de grenzen van ons land leren kijken en zich te ontwikkelen in algemene (beroeps-)vaardigheden. Middels allerlei projecten krijgen leerlingen de mogelijkheid om deel te nemen aan buitenland reizen en activiteiten. De internationaliseringsprojecten worden onder andere mogelijk gemaakt door het Europees Platform.

Internationaliseren is je wereld vergroten en de kwaliteit van onderwijs verbeteren. Het Europees Platform maakt internationalisering toegankelijk. Niet alleen voor vmbo, havo en vwo, maar de projecten van Accent Nijkerk maken duidelijk, dat dit ook voor het praktijkonderwijs geldt!

Accent Praktijkonderwijs Nijkerk bereidt zijn leerlingen voor op wonen, werken en vrije tijd! Op Accent Nijkerk zijn leerlingen geen moeilijk lerende jongeren met beperkingen, maar anders lerenden met kansen! Kansen die voor een groot deel door het onderwijs worden geboden.

Er wordt Praktijkonderwijs verzorgd aan jongeren van 12 tot maximaal 18 jaar. Deze vorm van onderwijs is bestemd voor leerlingen met een integrale leerachterstand die niet in staat geacht worden om een diploma te behalen in één van de leerwegen in het VMBO. Ook niet met extra ondersteuning door middel van leerwegondersteunend onderwijs.

Open dagen:

24 januari 2013: 19:00-21:00 uur

12 februari 2013: 19:00-21:00 uur

Meer informatie: www.accentnijkerk.nl

Accent Nijkerk, ds. Kuijpersstraat 1, 3863 CA Nijkerk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie