ZVV Sparta Nijkerk bekert tegen landskampioen

18 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Komende zaterdag staat er voor ZVV Sparta Nijkerk een aantrekkelijk duel op het programma. In Sporthal Corlaer ontvangt de ploeg landskampioen CFE/VDL Groep uit Eindhoven. Een prachtig affiche, maar het zal niet eenvoudig worden voor ZVV Sparta Nijkerk om de volgende ronde te halen in het KNVB bekertoernooi.

ZVV Sparta Nijkerk heeft zich als succesvolle zaalvoetbalvereniging uitstekend op de kaart gezet. Vorig seizoen wist de ploeg van Mohammed Boutaarout te promoveren naar de eerste divisie. En als promovendus doen de Spartanen het uitstekend; halverwege de competitie staan ze op een verdienstelijke derde plaats op het op één na hoogtse niveau van het zaalvoetbal in Nederland.

Daarmee mocht ZVV Sparta Nijkerk ook deelnemen aan het KNVB bekertoernooi, waar in de eerste ronde met 6-3 werd gewonnen van White Stones uit Egmond aan Zee. Door die overwinning plaatsten de schaarden de Nijkerkers zich bij de laatste zestien ploegen. Daar wacht echter een zeer sterke tegenstander.

CFE/VDL Groep uit Eindhoven komt uit op het hoogste zaalvoetbal niveau, de eredivisie en werd het afgelopen seizoen zelfs landskampioen. Aansluitend haalde de ploeg begin dit seizoen ook de Supercup binnen. Één van de grote spelers bij CFE/VDL Groep is Karim Bali, die momenteel wordt gerekend tot één van de beste zaalvoetballers. Niet alleen scoort Bali makkelijk, maar ook heeft hij vele assists achter zijn naam.

Of het publiek zaterdag ook kan genieten van de kunsten van Bali, zal sterk afhangen van de vorm van de dag van ZVV Sparta Nijkerk. De zaalvoetbalploeg, waar onder andere de Nijkerkers René Kamphorst, Emiel de Kunder, Sjaak Termaaten, Hendry Timmer en Auke Wallet deel van uitmaken, moet ver boven zichzelf uitstijgen om de winst te kunnen behalen.

Bestuurslid Technische Zaken Eibert Dokter is realistisch, maar sluit een verrassing op voorhand niet geheel uit. ,,Natuurlijk zijn we kansloos als het allemaal volgens de verwachting verloopt. We hopen echter op een erg goede dag van onze spelers en een mindere van de tegenstander. Het zal niet voor de eerste keer zijn dat er verrassingen zijn in het KNVB bekertoernooi, dus daar houden we ons aan vast.''

Het trotse bestuurslid ziet zijn vereniging nog steeds groeien. ,,We hebben momenteel 31 senioren herenteams, 2 damesteams en 2 jeugdteams in de competitie. Dat tekent de groeiende belangstelling voor zaalvoetbal. En dit soort duels zal zeker bijdragen aan de populariteit. We hopen zaterdag op een mooi duel en hopen dat er veel toeschouwers onze ploeg komen aanmoedigen.''

Het KNVB bekerduel tussen ZVV Sparta Nijkerk en CFE/VDL Groep wordt zaterdag 22 december gespeeld om 19.00 uur in sporthal Corlaer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie