Boudewijn van der Woerd beste politicus

18 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - VVD-leider Boudewijn van der Woerd is gekozen tot politicus van het jaar 2012. Hij kreeg de prijs uitgereikt in het OmroepN-programma Politiek Café door Wijnand Kooymans van de Stentor.

door Henk Brinkman

De verkiezing was georganiseerd door de Stad Nijkerk, de Nijkekrse lokale omroep OmroepN en de site Nijkerk.Nieuws.nl. De Nijkerkse journalisten hadden vier politici uit de Nijkerkse gemeenteraad genomineerd voor de titel. Dat waren Alex de Weerd van het CDA, vooral vanwege zijn vasthoudendheid. Patricia van der Hurk va de PPP vanwege de originele manier waarop zij haar standpunten n de raad naar voren brengt. Jan Duijnhouwer va PROgressief21. Dit keer vooral voor zijn niet aflatende inzet voor een goede reconstructie van het knooppunt Hoevelaken. Boudewijn van der Woerd werd genomineerd omdat hij, als deelnemer aan de Nijkerkse coalitie toch bruggen bouwt tussen de coalitie en de oppositiepartijen.

Dat laatste werd herkend door het publiek, want hij kreeg de meeste stemmen. Hij was zeer ingenomen met de verkiezing. ,,Dankbaar. Ook dank zij de steun van mijn achterban. Ik weet dat je als politicus steeds moet leren, maar ik ben nog niet zo bedreven in het bespelen van sociale media als facebook en twitter. Dat heeft mijn achterban voor me gedaan.'' Hij kreeg als prijs het kersverse boek Een dier'bre plant, Tabaksteelt in Nijkerk van auteur Ronald van der Bie, die de voor Nijkerk zo belangrijke historie van de tabaksteelt heeft beschreven. ,,Zeer toepasselijk in het licht van de viering van 600 jaar stadsrechten van Nijkerk,'' vond Van der Woerd.

Patricia van der hurk werd tweede, maar voelde zich ook zeer vereerd. ,,Alleen al dat ik genomineerd ben om de door jullie genoemde reden.'' Jan Duijnhouwer, twee jaar geleden nog politicus van het jaar, was ingenomen met zijn derde plaats. Alex de Weerd kon niet aanwezig zijn. En hoefde dus ook niet te treuren om zijn vierde plaats.

Wijnand Kooymans mocht de prijs uitreiken omdat hij binnenkort met pensioen gaat. Hij liet echter weten dat hij als freelance-journalist actief blijft. ,,Nijkerk en Nijkerkse politici zijn nog niet van mij verlost,'' liet hij fijntjes weten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie