Excelsiorturnster wint Zilver

18 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERKEVEEN - Maar liefst 16 turnsters kwamen afgelopen weekend in actie tijdens de eerste ronde van de regiowedstrijden in de 4e en 5e divisie. Er werden zeer goede resultaten behaald. Turnster Esmee Krijkamp turnde een fantastische wedstrijd en wist daardoor beslag te leggen op het zilver. Maar liefst 9 turnsters wisten een plaats in de top-tien te bemachtigen, waardoor er zicht is op een finaleplaats later in het seizoen.

Bij de jongste turnsters in de categorie Pupil 1 niveau 10 kwamen Romée Torsius, Nina Rutten, Paula van den Pol en Marije van Bloemendaal voor Excelsior uit. Marije turnde wederom een zeer stabiele wedstrijd en greep net naast de medailles en kwam op de vierde plaats uit. Zowel Nina als Paula eindigde op een zeer verdienstelijke zesde plaats en Romée eindigde als veertiende.

De iets oudere turnsters in de categorie Pupil 2 niveau 9 werden voor Excelsior vertegenwoordigd door Lotte Bouw en Nikki de Graaf. Lotte eindigde op zowel sprong als brug als tweede, helaas door een val van balk zakte zij in het klassement, waardoor zij als vijfde eindigde. Nikki behaalde de zestiende plaats.

In de categorie Jeugd niveau 8 deden maar liefst vijf Excelsiorturnsters mee. Esmee Krijkamp, Anouk de Vries, Marit van Arkel, Kelly van Hamsveld en Ilse van Ramshorst. Door zeer goede oefeningen te turnen en mede dankzij haar vlekkeloze balkoefening, waar zij als derde op eindigde, steeg Esmee naar een tweede plaats en pakte daar het zilver voor Excelsior. Anouk had ook een mooie balkoefening, maar helaas liet zij wat punten liggen op haar vloeroefening en greep daardoor net naast een podiumplek en eindigde op de vierde plaats. Marit werd tweede op vloer, wat haar puntentotaal zeer opschroefde tot een zesde plek in het totaalklassement. Kelly wist zich ook een plaats te bemachtigen in de top-tien en werd achtste. Ilse Ilse liet een prachtige overslag op het onderdeel sprong zien en werd daar tweede. Helaas zakte ze in het klassement door haar brug- en vloeroefening, zij werd veertiende.

Bij de Junioren niveau 7 lieten Cheyenne te Braak en Demi Klappe van zich horen. Cheyenne deed het erg goed op sprong en brug en zij eindigde op de elfde plaats. Direct gevolgd door Demi die twaalfde werd.

In de hogere 4e divisie deden 3 turnsters mee.

Ellen van Asperen is de regerend Regiokampioen en moest dus dit seizoen over naar de hogere divisie. Zij kwam uit in de categorie Pupil 1 - niveau 9. Daar turnde zij mooie oefeningen. Op de balk was zij één van de weinigen die bleef staan op dit toestel en alles keurig uitvoerde. Dit resulteerde in een 8e plek.

Bij de Jeugd niveau 7 deed Joëlle ten Napel mee. Zij startte goed op startte goed op

vloer, waarna ook sprong en brug keurig werden geturnd. Er was grote concurrentie waardoor Joëlle op de vijftiende plaats eindigde

En als laatste deed Eefje mee bij de Junioren niveau 6. Eefje had een voortvarende start op sprong. Maar helaas gingen de rest van de toestellen niet vlekkeloos, waardoor zij in de achterhoede eindigde.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie