Vijfde editie Ondernamen gepresenteerd

18 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De vijfde editie van het zakentijdschrift Ondernamen Randmeren werd vorige week als afsluiting van de eerste jaargang gepresenteerd bij Visser Automotive in Nijkerk. De gouden parel voor de meest invloedrijke ondernemer werd uitgereikt aan Piet Mosterd van het Harderwijkse bedrijf AWL Techniek.

Door Henk Brinkman

Ondernamen Randmeren is een tijdschrift voor ondernemers in de regio Randmeren en verschijnt in Harderwijk, Ermelo, Putten, Nijkerk, Bunschoten-Spakenburg en Zeewolde. Een jaar geleden verscheen de eerste editie, waarin direct een lijst van vijftig invloedrijke ondernemers werd gepubliceerd. Hoofdredacteur Martin van de Kolk: ,,Dat moet je niet vergelijken met de Quote 500. Het gaat ons om de mensen met de meeste invloed. Maar je moet het wel met een knipoog zien. Er staan ook mensen niet in deze lijst. De namen die we hebben gekozen, komen naar voren in gesprekken met ondernemers in deze regio. Er zijn geen vaste criteria voor.'' Ondernemer Jan Baan schrijft in het blad, dat er vorig jaar heel veel reacties op de lijst kwamen. Lezers vonden het idee ,,hilarisch, komisch, misplaatst, ethisch, onethisch, goed verzonnen, slecht gejat.'' Hij constateert dat de lezers ervan smulden.

Dit jaar is er een nieuw element aan de lijst toegevoegd. Er werd een award uitgereikt aan de meest invloedrijke persoonlijkheid: De Gouden Parel.

Eerste Gouden Parel

De eerste Gouden Parel werd overhandigd aan Piet Mosterd van het Harderwijkse bedrijf AWL Techniek. Mosterd is meer dan 40 jaar werkzaam bij het bedrijf, maar wordt vooral geroemd om zijn inzet voor techniek in het onderwijs. In het juryrapport wordt gesteld dat Mosterd techniek weer leuk wil maken. ,,De opleiding Mechatronica aan het ROC Landstede is mede dankzij de inspanning van Mosterd een groot succes.'' Daarnaast ontvangt hij de Gouden Parel voor zijn betrokkenheid bij Veluwe Portaal, dat zich inzet voor arbeidsmobiliteit en uitwisseling van personeel tussen bedrijven.

In de lijst komen niet alleen ondernemers voor. Ook burgemeesters en wethouders uit de regio figureren in de lijst, zoals de Nijkerkse wethouder Geert Horst, de Puttense wethouder Nico Gerritsen, de Harderwijkse wethouder Rob Daamen en burgemeester Henk Lambooij van Putten.

Visser Automotive

De vijfde editie van het tijdschrift werd gelanceerd bij het Nijkerkse autobedrijf en Peugeotdealer Visser Automotive van Alex Visser. Het bedrijf is onlangs ingrijpend verbouwd en werd diezelfde avond officieel heropend. Speciaal daarvoor was Rick Hermans van Peugeot Nederland naar Nijkerk gekomen, omdat Visser Automotive één van de eerste bedrijven is in de nieuwe huisstijl van Peugeot. Om dat te onderstrepen presenteerde hij een (bijna gereed) concept van de nieuwe Peugeot 2008 die volgend jaar op de markt komt. Een primeur voor Nederland, want de auto is nog nergens getoond. De auto was speciaal uit Parijs naar Nijkerk vervoerd en dezelfde avond werd deze weer teruggebracht naar Parijs. De regionale ondernemers mochten zich vergapen aan het futuristische model, dat werd onthuld door Visser en Hermans.

advertentie
advertentie