Dames doorslaggevend in topduel tegen Korbis

17 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - In Nijkerk werd weliswaar niet met angst en beven uitgekeken naar de topper tegen Korbis (Waddinkxveen) maar het belang van die wedstrijd was iedereen meer dan duidelijk. Sparta zit weliswaar in de overbekende ,,flow'' maar het besef dat al die eerdere overwinningen ineens niet meer zoveel zouden voorstellen als het duel met Korbis verloren zou gaan was meer dan nadrukkelijk aanwezig.

Groot was dan ook de ontlading na de 14-11 overwinning, niet alleen op het veld maar ook op de goed bezette tribunes in Sporthal Watergoor. Met een glimlach van oor tot oor stapte trainer Daniël de Bruijne de hal uit om iedereen die het maar wilde horen te vertellen dat hij ,,supertrots op zijn team was''. De Bruijne:'' Eigenlijk wil ik helemaal niemand bij name noemen maar ik ontkom er niet aan Lysanne Hamstra er toch even uit te lichten. Afgelopen vrijdag werd bekend dat zij een pink had gebroken en moest zij tot haar spijt besluiten de belangrijke wedstrijd tegen Korbis aan zich voorbij te laten gaan. Veel erger nog was het droevige nieuws dat haar opa was overleden, wat zij kort daarna kreeg. Toen zij afgelopen zaterdag in de sporthal verscheen vroeg ze me of zij tóch haar tas mocht gaan halen. Ik heb haar toen nadrukkelijk gezegd dat zij niet zou spelen. Vanaf de bank hebben wij in de laatste minuten de beslissing genomen haar tóch nog even in te zetten en niet zonder gevolg wat met die gebroken pink én het onderhuidse verdriet gooit zij toch mooi de 14-11 binnen. Wat een meid is dat toch!''

De concurrenten van Sparta Nijkerk raken wat geïrriteerd over de halleluja- berichtgeving rond de club maar tot op heden is daar toch echt niets van gelogen. De Nijkerkers regen inmiddels 20 overwinningen op rij aaneen, groeien met de week en zijn dus helemaal gefocust op de titel. Er gebéúrt iets aan de Nachtegaalsteeg en dat werkt goed door naar het eerste team. Er zit sinds kort weer een volwaardig bestuur, de club ontwikkelt verdere plannen rond haar accommodatie en dat allemaal aan de hand van een goed doortimmert plan. Vooral door de vastberadenheid van nieuwbakken voorzitter Erwin Krijkamp staat de korfbalclub weer als een huis. Krijkamp heeft zichzelf een missie ten doel gesteld en lijkt daar tot op heden meer dan goed in te slagen. De Bruijne daarover:'' Als het organisatorisch rustig is bij de club werkt dat een stuk lekkerder. Ik heb Erwin direct nadat bekend werd dat hij weer een volwaardig bestuur had opgetuigd en zelf de voorzittershamer ter hand had genomen dat ook uit de grond van mijn hart gefeliciteerd, alleen voor hem is het al prachtig dat hij weer kan werken met een aantal enthousiaste en gemotiveerde mensen''.

De wedstrijd van zaterdag was spannend maar echt in gevaar kwamen de Nijkerkers wederom niet. Korbis kwam uiteindelijk op een cruciaal moment nog op gelijke hoogte, de eindsprint die Sparta, vooral aan de hand van de sterke dames, inzette was echter doorslaggevend en succesvol. Als het aan de Bruijne en zijn team ligt wordt ook de laatste wedstrijd van het kalenderjaar, uit bij Arena, gewonnen zodat de historische reeks nog even een vervolg krijgt. En waar die reeks eindigt? Hopelijk niet eerder dan ergens in mei of juni.

advertentie
advertentie