Sterk en stabiel optreden Telstar 1

17 december 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - KOAG uit Krimpen aan de IJssel stond dit weekend op het programma van Telstar. Voor de korfballers geen onbekende. Vorig seizoen namen deze ploegen het ook al tegen elkaar op in de eerste klasse. KOAG en Telstar eindigde toen respectievelijk 2e en 3e achter IJsselvogels.

Na vorige week gewonnen te hebben van Fortis, was het deze zaterdag aan Telstar om de koppositie te behouden. Voor KOAG zou het resultaat bepalen of er aangehaakt kon worden bij de top 3, of dat er naar beneden gekeken moest worden.

In de eerste helft was het direct duidelijk dat het een mooie en spannende wedstrijd zou gaan worden. Beide ploegen scoorden om en om en hielden elkaar zo mooi in evenwicht. Voor de pauze was het dan toch Telstar, dat een gaatje van 2 doelpunten kon slaan.

Dit betekende dat de ploegen de rust in gingen met een verdiende voorsprong voor Telstar van 11-9.

Coach Steven Brink had voor de wedstrijd al benadrukt dat er geen cadeautjes aan KOAG gegeven moesten worden, want daar weet KOAG over het algemeen erg goed mee om te gaan. In de pauze kon er dan ook geconcludeerd worden, dat de cadeautjes niet of nauwelijks aanwezig waren. Het was zaak dit in de 2e helft vast te houden. Daarnaast eiste Brink meer dreiging van afstand.

In de tweede helft zette Telstar direct aan om de voorsprong verder uit te breiden, maar KOAG gaf zich niet snel gewonnen. Na mooie doelpunten rondom de paal en vanuit het voorveld, kon Telstar dan alsnog de voorsprong uitbreiden naar 4 doelpunten verschil. KOAG kwam nog een aantal keren tot scoren, maar Telstar deed dit niet minder. Dit resulteerde in een eindresultaat van 21-17.

Telstar mag tevreden zijn over het resultaat en met name over de stabiele verdediging en het dynamische aanvalsspel.

Volgende week zal de laatste wedstrijd van 2012 gespeeld worden. Op 22 december wacht ODO uit Maasland. Het is aan Telstar om als Koploper het jaar 2012 af te sluiten. De wedstrijd zal gespeeld worden om 18:40 in 'De Hofstede' te Maasland.