Veensche Boys en NSC delen de punten

16 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - Een sterk spelend Veensche Boys heeft zaterdag 15 december in een oefenduel hoofdklasser NSC op een gelijkspel gehouden. Het werd 2-2 tegen de Nijkerkers. NSC kreeg aanvankelijk de eerste tien minuten de beste kansen, totdat Veensche Boys het roer overnam en met aanvallende impulsen het heel moeilijk maakte voor de goal van NSC. Het was uiteindelijk weer een voortreffelijke Jan Struijk, die de 1-0 scoorde op het kunstgras van de Veenders.

De aanvallen hielden aan, ook in de tweede helft. Zo was er een bombardement aan kansen, maar telkens bleken de ballen van voornamelijk Jan Struijk, die zijn tegenstander met gemak verorberde, niet aan te komen. Via twee fouten in de verdediging kwam NSC alsnog op voorsprong. Een vrije trap werd door keeper Joeri Epskamp opgevangen op de borst, losgelaten en het was voor Samir Hadou een eenvoudige klus om de bal erin te schieten. Diezelfde Hadou scoorde ook de tweede goal nadat Edwin van der Molen uitgleed en de weg open lag naar de goal. Zo'n kwartier voor tijd kwam Veensche Boys alsnog langszij doordat een vrije trap werd ingekopt door invaller Menno van der Woude.

'Het was een leuke en nuttige wedstrijd,' aldus trainer Willem van 't Westeinde van Veensche Boys die de wedstrijd bewust had ingepland, omdat de winterstop anders wel heel lang zou worden. 'Ik heb op het bord gezet: Is dit een wedstrijd als einde van de eerste seizoenshelft of als beginwedstrijd in de aanloop naar de tweede helft van het seizoen. We wilden het eerste seizoen goed afsluiten en tegelijkertijd met een goede wedstrijd starten. We hebben een paar afspraken gemaakt en die zijn nagekomen. We hebben Hansje de hele wedstrijd aan boord gehad en Steur een groot deel. We hebben lekker gebald en een paar frisse jongens viel hartstikke goed in. Het lukte goed NSC onder druk te zetten en de bal te veroveren.

Had niet slimmer met de kansen moeten worden omgesprongen? Willem van 't Westeinde: Ja, veel slimmer. Het middenveld had beter kunnen aansluiten op de ballen van Jan Struijk. Daar heb ik het met Jan vaak over. Hoeveel buitenspelers gaan er tien tot twintig keer per wedstrijd langs, maar wat is het rendement? Is het dan een slechte voorzet, terwijl ze dan wel klaar staan voor de goal? Of is het een goede voorzet en staan ze niet klaar? Het zal ergens in het midden zitten. Ik vind dat de buitenspelers veel beter met elkaar moeten communiceren en connectie moeten maken.

Gold dat ook niet voor de defensie?

Willem van 't Westeinde: Je ziet dat de defensie in de problemen komt op het moment dat we vooruit gaan voetballen. Al met al was het een goede wedstrijd. Er is lekker gebald en ik zag positieve dingen. Een prima start voor de tweede seizoenshelft.