Flevo dames gaan winnend de 'winterstop' in

16 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Voor de waterpolodames van Flevo stond afgelopen zaterdag alweer de laatste wedstrijd van het jaar op het programma. Dit keer moesten ze het opnemen tegen Triton Putten, een derby. Van de vier ontmoetingen die ze de afgelopen twee seizoenen hebben gehad, won Flevo er drie.

Flevo had op papier de betere ploeg en dat maakte ze ook waar. In het begin van de wedstrijd was het nogal rommelig en aftasten maar na twee minuten te hebben gespeeld wist Magrita Bolink na een prachtige midvoor actie de bal hard in de kruising te plaatsen van Triton Putten.1-0. Even later kon Joke Vastenburg hetzelfde trucje opnieuw uitvoeren en schoot ze de 2-0 binnen. Vlak voor het eind van het eerste part kon Cindy Schraven vrij door zwemmen en maakte er 3-0 van.

Halverwege het tweede part wist Cindy Schraven weer de bal te veroveren en de bal achter de keepster van de tegenstander te leggen. 4-0. Met nog anderhalve minuut op de klok wisten de dames uit Putten ook een doelpunt te maken. 4-1. Hierna maakte ze een verdedigende fout en kregen de dames van Flevo een man meer situatie, hieruit wisten de dames te profiteren en Margrita Bolink wist er 5-1 van te maken.

In het derde part gebeurde het opnieuw dat Putten een fout maakte en weer moest één van hen naar de kant, dit keer was het Ciny Schraven die de bal tussen de palen plaatste. 6-1. Vervolgens wist Miranda van de Vliert nog een mooi afstandsschot te lossen en daardoor kwam de stand op 7-1. In het derde part kwam de enige man meer situatie voor de Puttense dames, maar Flevo kwam geen enkel moment in gevaar door goed verdedigend werk.

De dames wisten dat de winst voor hun was, geen enkel moment kwam Putten echt aan de bal, en in het vierde part was dit beeld niet anders, Nijkerkse dames konden vrij door zwemmen, en kwamen er 3 man meer situaties voor. Alleen wisten de dames de ballen niet meer in het doel te krijgen van de dames uit Putten.

De Nijkerkse waterpolo dames gaan de 'winterstop' in met drie keer winst op rij, en staan op een mooie verdienstelijke tweede plek in hun competitie. In januari beginnen zij het seizoen weer met een wedstrijd tegen de Houtrib uit Lelystad.

advertentie
advertentie