Kerst, feest van het licht en liefde

16 december 2012 om 00:00 Nieuws

Hoevelakense Kerstsamenzang 2012 indrukwekkend

HOEVELAKEN - Op zaterdagavond 15 december vond bij Euretco, het voormalige Intres, de Hoevelakense Kerstsamenzang plaats. Dit jaarlijks terugkerende evenement is haast niet meer uit Hoevelaken weg te denken. Het was een avond die in het teken stond van het naderende kerstfeest en samenzijn als Hoevelakers onder elkaar.

Door Gerrit Steen

Kerst is het feest van het licht. Christus, het Licht in de donkere dagen van december. Het licht verjaagt het donker, biedt troost aan wie dat nodig heeft, maar geeft ook hoop. In eerste instantie zou je niet stilstaan bij hoop tijdens de kerstdagen. Toch is het uitermate belangrijk om te allen tijde hoop te houden in de wereld van vandaag. Het licht symboliseert dit.

Liefde

De belangstellenden werden welkom geheten door ds. Ellie Boot, die ook voorging in gebed. Het gelegenheidskoor, onder leiding van Henk Boswijk, nam zoals gebruikelijk het initiatief bij de samenzang met de zaal. Het gelegenheidskoor bestond uit leden van Het Pauluskoor, de Lofstem, het Midweekkoor, de Eshof-cantorij en gospelkoor Free, dat daarnaast ook haar eigen programma presenteerde. Ook een aantal jongeren die deelnemen aan het Gracehome project in India zongen mee in het gezamenlijke koor. Een gelegenheidsorkest van vrijwilligers uit Hoevelaken en omstreken zorgde voor de instrumentale begeleiding. Ook dit jaar was er een (extra groot) kinderkoor en stond onder leiding van Annehes Boezeman en Dicky van der Veer.

Collecte

Na afloop van de Kerstsamenzang was er bij de uitgang een collecte. De opbrengst hiervoor is bestemd voor het project 'Gracehome India'. Een aantal jongeren gaan gedurende de Kerstdagen en de dagen erna naar India. Sary Horst, één van de jongeren die ook meegaat gaf een korte toelichting op het project. In het weeshuis 'Grace Home' in India vinden 100 kinderen een thuis. De Hoevelakense gemeenschap draagt een steentje bij aan de afbouw van het weeshuis en beter onderwijs voor de kinderen.

Samenzijn

Na de slotwoorden, die afkomstig waren van dominee Ellie Boot en het zingen van 'Ere zij God' was er weer een eind gekomen aan dit jaarlijkse dorpsevenement. Een editie zonder grote verassingen waarbij het samenzijn het belangrijkste is. Aangevuld met de gedachte dat Kerstfeest het feest van licht en hoop is, kan de organisatie terugkijken op wederom een geslaagde editie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie