BoekStart in de Kinderopvang

14 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Vrijdag 14 december zijn in de bibliotheek van Nijkerk de samenwerkingsovereenkomsten voor BoekStart in de Kinderopvang getekend. Dit project wordt nu ook gerealiseerd bij KDV Het Kabouterhuis, Kindercentrum Bzzzonder, St. Peuterspeelzaal Nijkerk (4 locaties), Stichting Christelijke PSZ De Triangel en KOV Jabadabadoe. Afgelopen voorjaar is dit project al bij 4 andere peuterspeelzalen en kinderdagverblijven van start gegaan.

Doelstelling van het project is het stimuleren van voorlezen aan (zeer) jonge kinderen. Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van het kind. Kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken, ontwikkelen een voorsprong (op school) waar ze hun hele leven voordeel van hebben. De medewerkers van de kinderdagverblijven worden geschoold en ouders worden hierbij betrokken, zodat het (voor)lezen ook thuis wordt gestimuleerd.

De Gemeente Nijkerk subsidieert dit project omdat, zoals Wethouder René Windhouwer zegt: ,,De gemeente wil dat alle kinderen in de gemeente Nijkerk zich op gelijkwaardige wijze kunnen ontwikkelen. Elk kind telt en doet mee. Of dat nu in de peuterspeelzaal, de kinderopvang of thuis is, overal zou je gelijke kansen moeten hebben. Om die kinderen die in de kinderopvang zitten goede ontwikkelingskansen te geven, heeft de gemeente besloten om dit project te subsidiëren.''

De bibliotheek en bovengenoemde kinderdagverblijven en peuterspeelzalen zijn erg blij met dit unieke initiatief van de gemeente Nijkerk. Door dit project worden nog meer kinderen en hun ouders bereikt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie