Burgemeester Gerard Renkema voorgedragen voor tweede ambtstermijn

14 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De gemeenteraad heeft besloten de huidige burgemeester Gerard Renkema voor te dragen voor herbenoeming tot burgemeester van Nijkerk. Dit maakte Hugo Doornhof, vicevoorzitter van de raad, op donderdag 13 december 2013 tijdens een bijzondere zitting van de gemeenteraad bekend. De eerste ambtstermijn van Gerard Renkema als burgemeester van Nijkerk eindigt per 1 april 2013. De burgemeester had aangegeven voor herbenoeming in aanmerking te willen komen.

De herbenoeming is achter gesloten deuren voorbereid door een commissie die op 27 september 2012 is ingesteld door de gemeenteraad. Vervolgens heeft de gemeenteraad op 13 december besloten ,,de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan te bevelen de heer mr. drs. G.D. Renkema voor te dragen voor herbenoeming tot burgemeester van de gemeente Nijkerk''.

Deze aanbeveling zal met het advies van de Commissaris van de Koningin van Gelderland aan de minister worden gezonden. Doornhof zei dat Cornielje kon instemmen met de voordracht van de gemeenteraad. De minister volgt in beginsel de aanbeveling van de raad en zal naar verwachting burgemeester Renkema tot herbenoeming voordragen bij de Koningin.

Gerard Renkema is sinds 1 april 2007 burgemeester van Nijkerk. Daarvoor was hij burgemeester van Eemsmond en wethouder in de gemeente Assen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie