Kunstbus Nijkerk: Operamore wordt een feestje

12 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Op vrijdag, 22 februari 2013 rijdt Kunstbus Nijkerk naar Schouwburg Almere, waar bezoekers een bijzondere voorstelling te wachten staat. Om 20.30 uur start OperAmore. Het belooft een spectaculaire avond te worden.

Deze opera vol liefdesverhalen wordt gepresenteerd door niemand minder dan Gerard Legeland. Deze operadeskundige staat erom bekend dat hij van iedere voorstelling een feest weet te maken. Legeland is een multi-talent. Niet alleen is hij dirigent en stemcoach, maar ook een klassiek geschoold zanger. Hij neemt de baspartij voor zijn rekening. Samen met sopraan Esther Putter, bariton Mitchell Sandler en pianist Caecelia Boschman brengt hij deze voorstelling met passie en liefde voor het vak.

Niet alleen voor operakenners

Gerard Legeland informeert: "Het wordt een opera-avond met steeds wisselende sferen; van klein en intiem tot groots en meeslepend; bekend en onbekend; van Monteverdi tot Puccini. We brengen aria's, duetten en scènes waarin we mooie kostuums dragen. Het wordt een operaconcert met aandacht voor de persoonlijke kant van de zangers, een stuk van het artiestenvak waar je niet vaak iets over te weten komt. Hoe hou je je stem goed, leven óf sterven met plankenkoorts, het instuderen van een grote solo-rol en de invloed van de dirigent of regisseur op je zangprestatie."

Interactie met het publiek

Het gezelschap treedt op in kleine zalen, zodat er nauwelijks afstand is tot het publiek. Dat schept een intieme band. " Wat de avond uniek maakt is dat het publiek op een luchtige manier uitleg krijgt over de scènes" gaat Gerard Legeland verder. "Ik vertel welk deel van een opera we gaan doen en waar het over gaat. Als bezoekers iets niet begrijpen, krijgen ze gelegenheid om vragen te stellen. Mijn ervaring is dat de voorstelling op deze manier meer gaat leven bij het publiek en dat ze de opera anders en intenser gaan ervaren. Een avond is voor mij geslaagd als de bezoekers met volle teugen hebben genoten!" besluit Legeland.

Informatie

Aanmeldingsformulieren zijn verkrijgbaar bij UVV Nijkerk, Frieswijkstraat 97 in Nijkerk. Het kantoor is op werkdagen bereikbaar van 9.00 - 11.00 uur, telefoon 033 - 2460115 en e-mail kunstbus@uvv-nijkerk.nl. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. De sluitingsdatum is 4 januari 2013. De prijs voor de toegangskaart en busreis is € 33 per persoon. Bij voldoende deelnemers gaat de reis naar deze voorstelling door. De bus rijdt voor alle inwoners van de gemeente Nijkerk. Er zijn opstapplaatsen in Nijkerk en Hoevelaken. En natuurlijk geldt samen uit, samen thuis. De deelnemers worden na de voorstelling weer netjes afgezet bij de opstapplaats.

advertentie
advertentie