Rainbowsingers jubileren

12 december 2012 om 00:00 Nieuws

Eind 1999, bij de voorbereidingen voor de festiviteiten rond het naderend nieuwe millennium, kwam uit de oudergeleding van de voormalige openbare basisschool ‘De Regenboog’ het idee om met ondersteuning van meester Inno van Breda enkele liedjes in te studeren. Op een avond in december werd door elke klas iets op het podium gepresenteerd en een achttal ouders verraste de kinderen die avond met de genoemde liedjes.

NIJKERK - De Rainbowsingers uit Nijkerk (e.o.) bestaan 12,5 jaar. Dat heugelijke feit is de afgelopen maanden intern al een beetje gevierd, maar deze feestelijke periode sluit dit gezelligheidskoor af met een informeel samenzijn/ optreden/ receptie in de Postkamer op zaterdag 15 december aanstaande van 14.30 uur tot 15.30 uur.

De voorbereiding viel in de smaak. En zoals dat bij zovele mensen het geval is, was er een sterke behoefte om samen wat vaker gewoon lekker te zingen. Aan die behoefte kan natuurlijk tegemoet gekomen worden, maar daarvoor moet wel aan bepaalde voorwaarden worden voldaan: er moet iemand de muzikale leiding, de begeleiding en de organisatie op zich nemen.

De laatste twee voorwaarden kwamen vrijwillig op de schouders van twee van de ouders terecht: resp. Gerard Overbosch en Nynke Broere. Voor de muzikale leiding schakelde juf Jantien Koreneef haar man Olaf in.

Het eerste jaar kwam ‘het koortje’, zoals het toen nog genoemd werd, eens in de 14 dagen bij elkaar met gemiddeld zo’n 5 of 6 mensen. Logisch dat er toen regelmatig werd getwijfeld hoe lang er levensvatbaarheid zou blijven. Toch kwamen er in de daarop volgende jaren steeds meer mensen bij, die op de één of andere manier hadden gehoord van het ‘koortje’ en die het wel leuk vonden zich daarbij aan te sluiten. Er waren er ook die het na enige tijd voor gezien hielden, maar toch was er uiteindelijk in de loop der jaren een zekere groei. Inmiddels telt de Rainbowsingers de laatste jaren steeds tussen de 35 en 40 leden.

In die 12½ jaar is een flink en zeer uiteenlopend repertoire opgebouwd van een 70 liederen en liedjes van pop tot licht klassiek, van folk tot jazz en van musical tot Nederlandstalig. Bovendien wordt er in de laatste maanden van het jaar veel gewerkt met een aparte bundel met zo’n 25 aan Kerst gerelateerde liedjes in eveneens gevarieerde genres. Diverse nummers zijn in de loop der tijd twee- of meerstemmig ingestudeerd. Zonder dat intens en langdurig studeren op de ‘zangavonden’ de boventoon mag voeren, wordt er wel gestreefd naar professionele kwaliteit. En die wordt over het algemeen wel gehaald.

Enkele malen per jaar verzorgen de Rainbowsingers een optreden in bejaarden- en verpleeghuizen in de regio. Een enkele keer doet zich een andere gelegenheid voor om anderen kennis te laten maken met - en te genieten van het repertoire. Zoals bijvoorbeeld het Bevrijdingsconcert afgelopen jaar in de Kruiskerk.

Zaterdag doet zich dus weer zo’n gelegenheid voor en hopen de koorleden op een ruime belangstelling. Degene die zich afvraagt of je naar een dergelijk jubileum een cadeautje mee moet nemen: de Rainbowsingers zijn niet gelukkiger te maken dan met een warm en welgemeend applaus.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie