Bruiloftsexplosie op 12-12-`12

11 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Vandaag vindt een ware bruiloftsexplosie plaats met Nederlands leukste massahuwelijk en heel veel bruidsparen die gebruikmaken van de mogelijkheid om op de laatste triple double digit van deze eeuw te trouwen. Triple double digits zijn de afgelopen jaren enorm populair geweest bij bruidsparen en dit jaar wordt verwacht dat een recordaantal huwelijken plaats zal vinden. Een van de meest bijzondere evenementen van deze dag is het unieke trouwevent `Vier de Liefde' (volg via Twitter #VierDeLiefde) waar twaalf bruidsparen uit alle provincies van Nederland een geheel verzorgde bruiloft aangeboden krijgen. Op twaalf prestigieuze trouwlocaties zullen zij tegelijkertijd om 12.12 uur het jawoord geven om vervolgens samen te komen in Nijkerk voor een gezamenlijk huwelijksfeest.

"In Nederland spreken bijzondere trouwdata en met name de triple double digits heel erg tot de verbeelding bij bruidsparen. In februari 2002 zette het koninklijk paar Maxima en Willem-Alexander de trend met hun bruiloft op 02-02-`02. In de jaren die volgden, kozen vele bruidsparen ook voor een triple double digit trouwdatum. In vergelijking met de ons omringende landen blijken vooral Nederlandse bruidsparen zich aangetrokken te voelen tot bijzondere trouwdata", aldus Eefje Koppers, hoofdredacteur a.i. bij Bruid & Bruidegom Magazine.

Bij het kiezen van een symbolische trouwdatum door bruidsparen speelt wellicht de overweging mee dat een dergelijke datum gemakkelijker te onthouden is. Of dat het misschien meer huwelijksgeluk brengt. Bovendien staat het ook nog eens mooi op de huwelijksuitnodiging en in het trouwboekje.

Het aantal huwelijkssluitingen in Nederland is in de afgelopen jaren stabiel. Elk jaar stappen zo'n 74.000 stellen in het huwelijksbootje. Aan de hand van de statistieken van het CBS zien we dat bijzondere trouwdata sinds 2002 fors aan populariteit winnen. Bijvoorbeeld: in vergelijking met augustus 2007 zagen we dat er in de maand augustus 2008 60% meer huwelijkssluitingen plaatsvonden. Toevalligerwijs viel 08-08-'08 op een vrijdag en het is nog steeds de meest populaire trouwdag in Nederland.

12-12-'12 is de laatste mogelijkheid van deze eeuw om op een triple double digit in het huwelijk te treden. Gelukkig blijven er voor bruidsparen in 2013 en daarna nog genoeg unieke cijfercombinaties over om tot een bijzondere trouwdatum te komen. Wat te denken van vrijdag 1-3-'13 of woensdag 11-12-'13.

advertentie
advertentie