KCD geen partij voor Nijkerkse korfballers

10 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Voor Sander Motshagen was het verhaal van de wedstrijd tegen KCD (Doorn) eenvoudig: wat we in de eerste helft vergaten, maakten we in de tweede weer goed:'' Of misschien is het wel zo dat wij onze tegenstanders in één helft redelijk stuk spelen. De ruststand was ook afgelopen zaterdag niet overtuigend maar in het tweede bedrijf walsten er toch echt over heen. En da's niet de eerste keer, zo gaat het wel vaker''.

Ook Motshagen realiseert zich dat de Nijkerkers vooral moeten proberen geconcentreerd aan de duels te beginnen en tijdens de wedstrijd de kop er goed bij te houden Sparta treft dit seizoen veel tegenstanders die geen partij hoeven te vormen maar waar gemakzucht maar zo in de ploeg kan sluipen. ,,Nou'', vervolgt Motshagen,''dan ken je Daniël, onze trainer niet. Die weet ons écht iedere week weer goed ,,op scherp'' te zetten, het zal ons onder zijn leiding niet snel gebeuren dat we verslappen. Zowel in de aanloop naar als tijdens de wedstrijden zorgt hij dat we allemaal goed bij de les blijven, óók als we tegenstanders treffen die het ons niet zo moeilijk maken''.

Afgelopen zaterdag was zo'n wedstrijd. Het plaagstootje wat KCD uitdeelde door brutaal met 2-0 de leiding te nemen (na 9 minuten) werd door de Spartanen meedogenloos afgestraft. Binnen 7 minuten was dat namelijk omgebogen naar 2-5 en daarmee gaf de ploeg aan dat er met Sparta dit seizoen niet te spotten valt. Via een 6-8 ruststand liepen Sparta uit naar een 8-19 eindscore en dat mag afgetekend worden genoemd.

,,Dat klopt. En dat is gezien de stand op de ranglijst ook eigenlijk niet meer dan normaal. Komende zaterdag moet het echter gaan gebeuren. Dat spelen we tegen mede- koploper Korbis (beide ploegen haalden de maximale score uit de eerste 5 duels) en als je die verliest dan hebben al die fraaie resultaten die wij tot nu toe hebben neergezet ineens weer heel weinig waarde. Vorig seizoen troffen we ook concurrenten die, net als wij, weinig tot niets lieten liggen. Wij waren toen zowel op het veld als in de zaal de schlemiel door puntjes te verspelen en zodoende de titel aan anderen te moeten laten. Dat laten we nu niet meer gebeuren. Deze ploeg is héél erg toe aan een kampioenschap en aan promotie, daar moet alles voor wijken!'', aldus een strijdbare Motshagen.

Sparta Nijkerk speelt zaterdag inderdaad ,,De Wedstrijd Van Het Jaar''. Voor de club hét moment om te laten zien waar men staat. Onder leiding van Daniël de Bruijne strijdt de Nijkerkse korfbalvereniging al 3 jaar om de prijzen. Vorig jaar werden die op het nippertje verspeeld, dat mag dit seizoen niet meer gebeuren. De technische commissie heeft de Ermelose oefenmeester inmiddels uitgenodigd om te praten over de plannen voor het volgend seizoen. Sander Motshagen daarover: ''Het zou voor de club heel erg goed zijn als hij er nog minstens een jaar aan vast plakt. Daniël ligt uitstekend in de groep, zorgt dat wij er plezier in hebben en houden en is in 3 jaar volgens mij al een echte Spartaan geworden. Er is ons gevraagd hoe wij over Daniël denken, ik geloof dat je de uitkomst daarvan wel kunt raden''.

Het is voor Sparta Nijkerk inderdaad te hopen dat de Bruijne zijn contract met nog minstens een jaar verlengd. Een mogelijk kampioenschap zal zijn beslissing ongetwijfeld een stuk makkelijker maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie