Kerstkaartenactie voor stichting Coen

12 december 2012 om 00:00 Algemeen

In 2009 is het Iriszhuis geopend, een sociale werkplaats voor gehandicapten en tevens dagbesteding. Het is de bedoeling dat bij dit huis nog 2 logeerhuizen gebouwd worden. De stichting COEN heeft op zich genomen om de bouw van één van deze huizen in Valea Crisului te realiseren. De opbrengst van de actie zal voor dit doel aangewend worden.

NIJKERK - Ook dit jaar wordt er weer een kerstkaartenactie voor het goede doel gehouden. De opbrengst is dit jaar bestemd voor de stichting COEN (stichting Commissie Oost Europa Nijkerk).

In Roemenië wordt leiding gegeven aan dit project door ds. Peter Makkai. Hij is als directeur van de stichting Diakonia met dagopvang begonnen voor verstandelijk gehandicapten in de stad Sfantu Gheorge. Hij stelde rondom deze groep een team samen van professionele mensen. Zij leerden de gehandicapten allerlei vaardigheden?zoals zelf aankleden, kaarten maken, schilderen, licht tuinwerk, kleding wassen en repareren, koken voor de hele groep, maar ook ontspanning ?zoals zwemmen, zingen en musiceren.

Dit alles heeft geresulteerd in een nieuwgebouwd centrum voor lichamelijk en verstandelijk gehandicapten, een sociale werkplaats in de stad Sfantu Gheorge: het Irisz huis, geopend in mei 2009. De stichting COEN? stuurt alle ingezamelde kleding naar dit huis. Omdat men uitbreiding zoekt voor deze ‘werkplaats’ heeft de stichting Diakonia met hulp van een bevriende organisatie een huis met schuren gekocht in het dorp Valea Crisului ?buiten de stad, ongeveer twee hectare groot.

Tegen betaling van 0,34 eurocent per kaart (kerstzegeltarief) kan iedereen meehelpen het doel van Coen te realiseren.

In regionale samenwerking worden de kaarten voor Nijkerk, Nijkerkerveen, Barneveld, Voorthuizen, Putten, Garderen, Kootwijk, Kootwijkerbroek, Wekerom en Zwartebroek/Terschuur door vrijwilligers bezorgd. De overige ingeleverde kaarten worden van een postzegel voorzien en per post bezorgd. Van vrijdag 10 tot en met woensdag 22 december 17.00 uur, kunnen dagelijks, maar niet op zondag, tussen 16.00 uur en 20.00 uur kaarten ingeleverd worden.

De kerstkaarten kunt u inleveren van maandag 10 december t/m vrijdag 21 december 17.00 uur op de volgende adressen:

fam. Ebbers, Drie Morgenland 46

fam. Timmer, Jan Steenhof 32

fam. Van de Born, Bernhardstraat 16

fam. Morren, Lorenzhof 2

fam. Van Norel, Stavast 10

fam. Van de Poll, Isaac Sweerstraat 13

fam. Schipper, Korenbloem 22

fam. Van Zandwijk, Vlinderlaan 132

fam. Van de Bunt, Wittenburg 82

fam. Van Dam, van Dijkhuizenstraat

39, Nijkerkerveen

fam. De Groot, van Rootselaarstraat

16, Nijkerkerveen

De ingeleverde kaarten worden gesorteerd op vrijdag 14, maandag 17, woensdag 19 en vrijdag 21 december vanaf 19.00 uur in gebouw het Schulpje. Het is gezellig, er is koffie en het is voor het goede doel, dus wat let u om te komen helpen? Gert van de Poll (tel 2460948), Herman Timmerman (tel 0341 -843151).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie